Sylvia

In 2021 verhuisde ik naar Deventer. Eigenlijk wilde ik helemaal niet weg bij mijn vorige werkgever, ik was geodata scientist bij de Rijksuniversiteit Groningen. Maar de reisafstand was echt te groot.


Cijfers, grafieken, vragenlijsten

Nu werk ik als data analist/ accountmanager bij de gemeente Deventer. Ik doe onderzoeken en leg vragenlijsten voor aan bewoners of belanghebbenden. De antwoorden analyseer ik, ik leg verbanden en maak grafieken. Door mijn achtergrond als geograaf interesseren onderwerpen in de leefomgeving me het meest. Denk aan fietsparkeren en wonen.

 

Voor en vanuit Deventer

Het is heel leuk om voor mijn eigen stad te werken. Ik lever direct een bijdrage aan mijn eigen leefomgeving. Ik zit dicht op het vuur, weet wat er speelt in Deventer en de dorpen eromheen. Een andere gemeente zou ik nooit zo vanuit het inwonersperspectief kennen als nu. Het duurde wel even om de gemeentelijke organisatie en politiek te begrijpen. Dat is best ingewikkeld. Gelukkig is er altijd ruimte voor vragen.

 

Bruisende werkplek

Het Stadhuis is een fantastische plek om te werken, midden in de binnenstad. Als ik naar mijn werk fiets, voel ik de stad bruisen. Ik hou van de variatie in mijn werk. Het verveelt niet snel, maar soms kan het ook wat veel zijn. Je moet daar een sweet spot in vinden.

 

Flexibele werktijden

Zelf ben ik geen negen-tot-vijf persoon, ik werk liever wat ruimer door de week. Mijn collega’s weten dat en geven mij die ruimte. Ik kan me aanpassen naar het moment dat ik de motivatie of energie heb. Met het vertrouwen zit het goed in deze organisatie. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik me moest verantwoorden.

 

Teamspirit

De afgelopen tijd zijn er veel jonge collega’s in het team gekomen, ik ben niet meer de enige. De sfeer is fijn, we ondernemen geregeld wat leuks samen. Zoals even de kermis op, of naar de koffiebar om de hoek of het jaarlijkse teamuitje.

 

Momenten vieren

De feestjes bij de gemeente zijn erg leuk. Zo is er bijvoorbeeld een Zomerborrel en een Eindejaarsbijeenkomst. Er is voor elk wat wils: collega’s die wat minder van feesten houden, sluiten aan het bij eten of het inhoudelijke deel. Anderen gaan door tot de late uurtjes. Een ander initiatief is de Jonge Ambtenarenborrel bij Davo. Daar heb ik al genoeg nieuwe mensen leren kennen, die ik normaal gesproken niet zo snel zou hebben ontmoet.