Mandy

Mandy werkt als beleidsadviseur energietransitie, deze functie sluit perfect aan bij haar persoonlijke interesses en achtergrond.

Ik werk als beleidsadviseur energietransitie

Deze baan sluit goed aan op mijn interesses en achtergrond. Mijn bachelor Milieu-maatschappijwetenschappen rondde ik af aan de Universiteit Utrecht. Daarna deed ik een master in Forest and Nature Conservation aan de Universiteit van Wageningen.

 

Enthousiaste en ambitieuze collega’s

Mijn collega’s zijn enthousiast en ambitieus. We werken hard en hebben oog voor elkaar. De korte lijnen met bijvoorbeeld de programmamanager en de wethouder zorgen ervoor dat we snel schakelen en vaart maken. 

 

Vooruit kijken

We werken samen met betrokken inwoners. Die samenwerking is hard nodig om de doelen voor 2030 te halen. We kijken ook alvast verder vooruit, naar 2050. Wat is er dan nodig om een goed energiesysteem te hebben? Hoe kunnen we daar nu alvast slimme keuzes voor maken? 

 

Duurzaam energiesysteem

Ontwikkelingen in de energietransitie gaan razendsnel. De gemeente heeft een grote opgave: zorgen voor een duurzaam energiesysteem. Zo wekken we meer duurzame energie op om de doelen van het Klimaatakkoord te halen. 

 

Elkaar versterken

Ook versterken we het netwerk, zodat iedereen, bewoners en bedrijven, genoeg stroom krijgen. Hier werken we met een kundig en bevlogen team aan. Samen met ongeveer 12 collega's werken we dagelijks nauw samen. Zo versterken we elkaar.  

Op pad

Regelmatig ga ik op pad, bijvoorbeeld naar de Provincie Overijssel. Daar overleg ik over de RES, de regionale energiestrategie. Vandaag staat er een overleg met lokale energiecoöperaties op de agenda. 

 

Elkaar samen brengen

Ik probeer meerdere partijen bij elkaar te brengen, door samen af te stemmen. Denk bijvoorbeeld aan de provincie, gemeenten, energiecoöperaties en netbeheerders. Ook ben ik nauw betrokken bij de politieke besluitvorming van de gemeente. Heel interessant!