Jip

Jip werkt op de afdeling PRO als projectmanager gebiedsontwikkeling. 'In Deventer combineren we het luchtige met het zakelijke op een goede manier. We werken hard en zetten met elkaar de schouders eronder, maar er is ook tijd voor ‘leuk’.'

Wat doe je bij de gemeente?

Ik ben projectmanager gebiedsontwikkeling bij team PRO (Projecten, Realisatie en Ontwikkeling). Dat houdt in dat ik werk aan gebiedsopgaven, zoals binnenstedelijke herstructureringsprojecten, realisatie van maatschappelijke voorzieningen of uitbreiding van stad en dorpen. Ik organiseer en coördineer het proces, samen met collega’s, inwoners, bedrijven en andere organisaties. Ook ben ik verantwoordelijk voor het behalen van de doelen, de financiële sturing en het beheersen van risico’s. 


Wat maakt werken bij gemeente Deventer zo bijzonder?

Deventer heeft een mooie historische binnenstad, veel voorzieningen en een mooi buitengebied en landschap. Die afwisseling maakt het mooi om voor Deventer te werken. En we hebben hier natuurlijk de mooiste werkplek van de stad: het prachtige stadhuis. 

Qua schaalgrootte zit Deventer tussen een kleine en grote gemeente in. Dat merk je aan de menselijke maat en korte lijnen, bijvoorbeeld met het bestuur. Je werkt hier in een organisatie met veel inhoudelijke deskundigheid en slagkracht. Al deze factoren stellen mij in staat om als projectmanager echt een bijdrage te kunnen leveren aan de opgaven.  

 

Wat maakt het werken in team PRO zo leuk?

Mijn collega’s hebben allemaal hart voor de zaak en zijn loyaal. Vanuit passie om de stad mooier te maken en de doelen te behalen. Dit zit echt in het DNA van ons team. Alle collega’s zijn pragmatisch, nuchter en houden van dingen aanpakken. We zijn resultaat- en oplossingsgericht en hebben de neuzen dezelfde kant op. Ontspanning, humor en behulpzaamheid zijn ook kenmerken van ons team.


Waarin onderscheidt Deventer zich van andere werkgevers?

Voorheen werkte ik bij een kleinere gemeente. In Deventer combineren we het luchtige met het zakelijke op een goede manier. We werken hard en zetten met elkaar de schouders eronder, maar er is ook tijd voor ‘leuk’. Denk aan het eindejaarsfeest, de zomerborrel en de teamuitjes en -excursies. 


Welke toekomstige kansen of initiatieven maken je enthousiast?

Aan de ene kant de opgaven die er liggen. Of dat nou gaat over wonen en voorzieningen, bereikbaarheid of leefbaarheid in stad of in de dorpen of in het landelijk gebied. Genoeg uitdagingen waarin ik als projectmanager het verschil kan maken. Anderzijds de grootte van de organisatie: er is voldoende ruimte om mezelf verder te ontwikkelen en stappen te maken. Zowel qua ontwikkeling als in doorgroei. 


Wat zou je aan potentiële kandidaten willen meegeven?

Kom vooral eens langs om kennis te maken en de sfeer te proeven! Of neem contact met ons op, we vertellen je graag meer!