Frank

Frank werkt sinds 2022 als wijkenbeheerder bij de gemeente Deventer. "Ik ben gastheer en beheerder van de openbare ruimte."

 

Aanspreekpunt

"Daarnaast ben ik ook het 1e aanspreekpunt op het terrein van leefbaarheid en veiligheid voor bewoners, bedrijven en partners in de wijk Keizerslanden. Het doel van mijn functie is om de leefbaarheid in de wijk in stand te houden en te verbeteren."

 

Trainee

"Voorheen werkte ik in de sales, ik zocht een nieuwe uitdaging. Ik kon me meteen in de vacaturetekst vinden. Termen zoals sociaal, gastvrij, betrokken, daar herkende ik mij in. Ondanks dat ik geen achtergrond heb in civiele techniek, heb ik toch gesolliciteerd. Binnen no time kon ik aan de slag als trainee team Inrichting, Beheer en Leefomgeving. Na een aantal weken mocht ik toch starten als wijkenbeheerder."

 

Meldingen

"Het eerste wat ik in de ochtend bekijk zijn nieuwe meldingen. Bewoners geven via de website Deventer Slim Melden meldingen door. Die meldingen verschillen van illegaal afval dumpen tot een verschoven tegel door wortelopdruk. Als de bijgevoegde foto’s niet duidelijk zijn, fiets ik zelf naar de plek om de situatie goed in kaart te brengen. Vervolgens zet ik de meldingen door naar de juiste partijen, denk aan Circulus of het Deventer Groenbedrijf."

 

Langlopende projecten

"Ook ben ik nauw betrokken bij langlopende projecten in de wijk. Ik neem deel aan signalering-overleggen met verschillende partijen zoals: Woonbedrijf Ieder1, de Politie en Raster. We hebben het onder andere over overlast, vandalisme en buurtinitiatieven."

 

Plannen toetsen

"Daarnaast sluit ik aan bij de beheergroep. Hier wordt vanuit verschillende disciplines naar (nieuw)bouwplannen gekeken. Tijdens het overleg toetsen en bespreken we de plannen van ontwikkelaars en aannemers. We kijken dan bijvoorbeeld naar de groeninrichting en opstelplaatsen voor containers."

 

Werk met impact

"Echt trots op mijn werk ben ik als ik samen met bewoners tot het gewenste resultaat kom. Dat ik zie dat mijn werk impact heeft en ik daadwerkelijk iets beteken voor bewoners.”