Rianne

Als projectleider zorg ik ervoor dat ik het project in goede banen leid. Ik ben de interne en externe contactpersoon. Ik weeg belangen tegen elkaar af, waarbij we uiteindelijk samen komen tot een mooi project dat we kunnen uitvoeren.

Geen dag hetzelfde

Mijn dagen zijn zeer afwisselend. Als projectleider werk ik vaak aan meerdere projecten. Ik zal een voorbeeld van mijn werkdag geven. ’s Ochtends overleg ik met het interne projectteam om te komen tot een ruimtelijk kader voor een woningbouwlocatie. In de middag schrijf ik een nota voor het college waarin ik ze informeer over de verkoop van een aantal kavels. ’s Avonds staat er een bewonersavond gepland. We informeren dan omwonenden over een stedenbouwkundig plan en vragen hen input te leveren voor de verdere uitwerking. 

 

Werken bij de gemeente Deventer

Eerder werkte ik bij een adviesbureau, aan verschillende projecten in Nederland. Ik miste de binding met de projecten.. Nu zie ik dagelijks waar ik aan werk. Hier voel ik me wél verbonden. Wat mij daarnaast positief heeft verrast, is de betrokkenheid van alle collega’s in de projecten. Deventer staat voor enorme opgaves op het gebied van woningbouw, infrastructuur, het stroomnet en de energietransitie. Het is een uitdaging om binnen al deze vraagstukken Deventer leefbaar te houden.

 

Team PRO (Projecten, Realisatie en Ontwikkeling)

Mijn team bestaat uit projectmanagers, projectleiders, makelaars, planeconomen, juristen en juridisch planologen. De samenstelling is heel divers: junioren, senioren, mannen en vrouwen. Eén ding hebben we gemeen: gedrevenheid. Iedereen is vanuit zijn eigen specialisme enorm betrokken bij de verschillende projecten. Geregeld komen we informeel samen, bijvoorbeeld bij de PROost! op donderdagmiddag. 

Bij ieder project werk ik met nieuwe collega’s uit verschillende teams. Elke collega brengt zijn eigen kennis en kunde mee. Mijn collega’s zijn heel open, ik kan bij iedereen terecht. We helpen elkaar echt verder.

 

Waarin onderscheidt Deventer zich van andere werkgevers?

Het uitdagende aan werken bij de gemeente is dat je niet alleen de belangen behartigt van collega’s en externe partijen, zoals ontwikkelaars of woningcorporaties. Je hebt ook te maken met politieke invloeden en belangen. De doorgroeimogelijkheden zijn goed hier. En iedere dag zit ik met andere collega’s aan tafel, allemaal even enthousiast en kundig. Daar krijg ik enorm veel energie van!