Jeffrey

Jeffrey werkt als functioneel beheerder moderne werkplek bij de DOWR-I, een samenwerking van de gemeente Deventer, Raalte en Olst-Wijhe). “Een afwisselende en uitdagende functie!” 

Mijn werkdag

“Ik begin de dag graag met het checken van meldingen en mails. Liefst nog voordat andere collega’s zijn begonnen, zodat ik dan alles kan afwerken voor er weer nieuwe meldingen binnenkomen”. Dit kunnen verschillende vragen zijn: vragen over de inrichting van een nieuwe werkomgeving op SharePoint tot vragen over de beveiliging van Microsoft Teams tijdens besloten vergaderingen.  

“Ik ben verantwoordelijk voor de meldingen op die meer uitzoekwerk vergen. Hiervoor raadpleeg ik collega’s of ik zoek op internet hoe ik bepaalde functionaliteiten van een applicatie kan laten werken. Zo ontwikkel ik mijn kennis en expertise op het gebied van IT”. Vervolgens sluit hij aan bij het dagelijkse overleg met zijn twee directe collega’s. In dit overleg worden vragen en projecten besproken. 

 

Projecten variëren van simpel tot complex

"In mijn werk heb ik te maken met zowel gevorderde gebruikers als gebruikers die minder bekwaam zijn met systemen. Het is belangrijk dat je goed overweg kan met iedere collega en dat je de vraag achter de vraag achterhaalt”. Elke vraag en melding brengt weer een unieke situatie met zich mee.“ Soms traint hij grote groepen gebruikers zodat zij zelfstandig verder kunnen na een nieuwe updates van het systeem. 

 

In Deventer doen we de dingen graag anders

“Empathie, stressbestendigheid en goed kunnen samenwerken zijn belangrijke kwaliteiten die je nodig hebt in dit werk. Bij de gemeente Deventer doen we de dingen graag anders, we innoveren. Het is in deze baan belangrijk dat je het leuk vindt om je te verdiepen in trends, dat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen. Zo komen we verder als organisatie en kunnen we de inwoners, ondernemers en bedrijven van gemeente Deventer nog beter van dienst zijn.”