Alyssa

Alyssa werkt als corporate recruiter. 'Ik hou me bezig met het hele werving- en selectieproces, van de totstandkoming tot de vacature tot aan de invulling.'

Denk bijvoorbeeld aan arbeidsmarktcommunicatie, organiseren van evenementen, employer branding en searchen.

 

Beschrijf eens een werkdag?

 

Ik begin met het monitoren van vacatures: wie hebben er gereageerd op welke vacature?  Op welke vacature is nog actie nodig? Daarna zoek ik kandidaten voor nieuwe vacatures. Samen met de teammanager stel ik de vacaturetekst op. Mijn collega's van communicatie en webredactie kijken ook mee. Tijd voor lunch! Samen met collega's in de lounge, een gezellige centrale plek in het stadhuis. De dag sluit ik af met overleg over optimalisatie van ons instroomproces.

 

Hoe is het om te werken in team P&O?

 

Vanaf het eerste moment voelde ik mij welkom. Ons team is divers: van HR-business partners tot arbeidsjuristen. We hebben veel kennis in huis en komen met elkaar tot het beste resultaat. De lijnen zijn kort: op vrijwel iedere vraag heb ik binnen een kwartier een antwoord. Op de werkvloer is het altijd gezellig. 

 

Welke contacten met andere collega's uit teams heb je?

 

De vacature begint vaak met een wens vanuit de teammanager: hij of zij heeft een nieuwe collega nodig in het team. Afstemming tussen de teammanager en HR businesspartner is hierin belangrijk, zodat goed duidelijk is wie we zoeken. De directe collega's uit het team geven ook belangrijke input: zij kunnen vaak goed omschrijven wat de functie zo interessant maakt. 

 

Hoe kan de vacature nog beter zichtbaar worden?

 

Onze collega's van communicatie staan klaar om ons van advies te voorzien. Andere collega's helpen ons om de planning rondom de vacature rond te krijgen en de uitnodigingen voor sollicitatiegesprekken te versturen. 

 

Waarin onderscheidt Deventer zich van andere werkgevers?

 

Gemeente Deventer is een grote organisatie met veel verschillende teams. Ik leer iedere dag over nieuwe onderwerpen. De ene keer gaat het over woningbouw, de andere keer over duurzaamheid en energie. Deze basiskennis heb ik nodig om de beste kandidaten voor onze vacatures te vinden. 

 

De sfeer is informeel: ik loop overal makkelijk binnen om een praatje te maken. Deventer organiseert leuke dingen om kennis en plezier met elkaar te combineren, zoals het Actualiteitencollege, de Eindejaarsbijeenkomst en de Zomerborrel.

 

Wat geef je aan toekomstige collega's mee?

 

Je matcht als je leergierig en nieuwsgierig bent en open staat voor anderen. Collega's zijn open, hebben humor en hart voor de stad. Er is veel uitdaging en er zijn volop kansen om jezelf te ontwikkelen en te groeien.