Chris

Chris werkt als processpecialist bij de financiële administratie van het samenwerkingsverband DOWR (Deventer, Olst-Wijhe en Raalte). 'Je krijgt binnen DOWR de ruimte om fouten te maken en hiervan te leren.'

Wat zijn jouw dagelijkse taken en verantwoordelijkheden?

Ik werk als processpecialist bij de financiële administratie van het samenwerkingsverband DOWR (Deventer, Olst-Wijhe en Raalte). Ik hou mij bezig met alle processen binnen de financiële administratie. Bijvoorbeeld met digitalisering. Het betaalproces gaat nu nog deels via papier. Dat betekent dat mensen fysiek op kantoor moeten komen om dit te kunnen doen. Ik wil dit graag digitaliseren, ook omdat we steeds meer hybride werken. 

Ik zorg ervoor dat ik inhoudelijk goed op de hoogte blijf over mijn vakgebied. Hoe meer ik weet over de inhoud, des te beter ik de processen begrijp en kan optimaliseren.


Wat maakt jou het meest enthousiast over het werken bij onze gemeente?

Het maatschappelijke karakter van de gemeente vind ik erg belangrijk. Het maakt mij trots dat ik een bijdrage mag leveren aan de gemeente waarin ik woon.


Vertel eens iets over jouw team?

Mijn collega’s zijn kundig en hebben hart voor de inwoners. Het team waar ik in werk is ontzettend hecht. Daardoor heb ik het gevoel dat ik echt gezien wordt. We zijn open en eerlijk naar elkaar toe. Het team bestaat uit veel verschillende onderdelen, die nauw met elkaar samenwerken om zo een gedegen administratie uit te voeren.


Welke ontwikkelingen maken je enthousiast?

Datagedreven werken en het werken met AI. De gemeente beschikt over ontzettend veel data. Als we hier slimmer en efficiënter mee omgaan, kunnen we efficiënter werken. Hier word ik als procesverbeteraar heel blij van.


Wat zou je tegen je toekomstige collega’s zeggen, mensen die op het punt staan te solliciteren?

Je krijgt binnen DOWR de ruimte om fouten te maken en hiervan te leren. Wanneer je iets niet weet is dit geen probleem, want er staat altijd een collega voor je klaar. Dit zorgt voor veel leer- en doorstroommogelijkheden.