hbo
Je bent de verbindende schakel tussen bewoners, instanties en de gemeente en zorgt voor een schone, veilige en leefbare wijk. Je pakt klachten en meldingen voortvarend op, signaleert problemen in de openbare ruimte en denkt mee over verbeteringen en duurzame oplossingen. Daarnaast speel je een actieve rol in buurtactiviteiten, onderhoud je een sterk netwerk en geef je advies over bewonersinitiatieven en wijkontwikkelingen.
Jouw werk
Als wijkenbeheerder vervul je een cruciale rol in het gastheerschap van de wijken. Je legt actief verbindingen met diverse instanties, functionarissen en bewoners, waardoor je een waardevol netwerk opbouwt binnen de wijk. Dagelijks houd je toezicht op een schone, hele en veilige woonomgeving, waarbij je proactief problemen signaleert en oplost. Als het aanspreekpunt voor bewoners, bewonersgroepen, bedrijven en andere convenantpartners, handel je vragen en klachten over het beheer en onderhoud van de openbare ruimte snel en doeltreffend af.
Je bent niet alleen de stem van de gemeente, maar ook een bemiddelaar en probleemoplosser. Conflicten worden door jou opgepakt en waar nodig verwijs je door. Daarnaast ben je actief betrokken bij diverse buurtactiviteiten en bewonersbijeenkomsten, waar je uitleg geeft over het onderhoud en antwoord geeft op vragen. Je volgt nauwlettend de gemaakte afspraken met contractpartners en bewonersgroepen om te zorgen dat deze worden nagekomen.
Naast je rol als wijkenbeheerder ondersteun en adviseer je ook bij wijkgerelateerde activiteiten. Je rapporteert over relevante trends en ontwikkelingen in de wijken, en adviseert wijkambtenaren bij complexe meldingen en burgerinitiatieven. Daarnaast beoordeel je de openbare ruimte op basis van vastgestelde criteria en adviseer je over verschillende omleidingen in overleg met verkeerskundigen.
Je fungeert als een kritische stem en signaleert en analyseert ontwikkelingen en knelpunten in de wijk. Je adviseert programmamanagers, wijkmanagers en bewonersgroepen over verschillende kwesties, variërend van bewonersinitiatieven tot vergunningprocedures.
Tot slot ben je verantwoordelijk voor het sturen en organiseren van processen die de onderhoudstoestand van de openbare ruimte bepalen. Je draagt bij aan het meerjaren onderhoudsprogramma door jaarlijks input te leveren en doet voorstellen voor innovatieve ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en milieuaspecten. Daarnaast inspecteer je de leefomgeving op veiligheidsaspecten en ondersteun je het klantcontactcentrum bij het vinden van oplossingen voor complexe klachten en vragen van bewoners.