Stages

Je kunt bij de gemeente Deventer terecht voor allerlei stages. Wij staan open voor jouw frisse en unieke kijk op onze organisatie.

Een stage bij de gemeente Deventer staat gelijk aan verantwoordelijkheid nemen, initiatief tonen en durven ondernemen. Je kunt bij ons terecht voor een snuffel-, praktijk-, meewerk- en afstudeerstage op verschillende opleidingsniveaus.

Je kunt ook bij ons terecht voor een werkervaringsplaats.

Stage lopen bij de gemeente Deventer betekent aandacht en begeleiding in het halen van jouw leerdoelen. We vinden het belangrijk dat je na je stage terug kijkt op een leerzame tijd. We zijn erg benieuwd naar jouw frisse en unieke kijk op onze organisatie.

Een stage bij de gemeente Deventer staat gelijk aan verantwoordelijkheid nemen, initiatief tonen en durven ondernemen. Een stage kan je op 2 manieren regelen: je kunt een open sollicitatie voor een stage insturen, of reageren op een stage die wij aanbieden. Ook als er op dit moment geen mogelijkheden zijn, ontvang je altijd een reactie.

Afstuderen

Zit je in de laatste fase van je opleiding en zoek je een interessante organisatie om je afstudeeronderzoek of afstudeerstage te doen? Ga dan naar Afstudeeronderzoek en laat ons weten welke ideeën jij hebt en welke meerwaarde je Deventer kunt bieden.

Werkervaring opdoen

Wil je graag werkervaring opdoen binnen jouw vakgebied en heb je altijd al willen werken bij een gemeente? Ga dan naar Werkervaringsplaats en laat ons weten welke ervaring je op wilt doen. Wij hebben geregeld werkervaringsplaatsen beschikbaar, voor maximaal 6 maanden.

Testimonials

Kader Özer
Stagiair Toezicht en Handhaving (Opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid, MBO)

“Mijn gehele stage periode bij Toezicht en Handhaving heb ik als positief ervaren. Ik ben ontzettend goed begeleid door niet alleen mijn stagebegeleidster, maar door het hele team. Het werk is afwisselend en dat maakt het erg leuk!”

Michael Barkey 
Stagiair Servicedesk ICT (Opleiding ICT Beheerder niveau 4, MBO)

“Mijn stage bij DOWR-I was een hele fijne ervaring, er is veel afwisselend werk, leuke collega’s en ik werd snel opgenomen in de groep. Ik ging elke dag met plezier naar mijn stage toe en was benieuwd wat de dag weer zou brengen aan uitdagingen. Er hangt ook een hele fijne sfeer op de afdeling, ook kom ik vaak op andere locaties vanwege mijn rol als ServiceDesk medewerker en ook daar werd ik hartelijk ontvangen en goed begeleid.

Als ik nog een keer stage zou moeten doen dan zou een stage bij DOWR-I zeker voor herhaling vatbaar zijn!”

Saranne van Baalen
Stagiair Managementondersteuning team ASK (Opleiding Managementassistent, MBO)

"Ik vond mijn stage bij de gemeente erg leuk! De werkzaamheden die ik hier verricht heb sluiten erg goed aan op wat ik tijdens mijn opleiding geleerd heb. Ook waren al mijn collega’s erg behulpzaam en heerst er hier een gezellige sfeer. Een hele fijne en leerzame ervaring!”

Laura von Pickartz
Afstudeerstagiair  (Opleiding Vastgoed & Makelaardij, HBO)

“Ik heb een ontzettend fijne afstudeerperiode gehad bij de gemeente Deventer. Ik kreeg alle ruimte om mijn onderzoek te doen. De organisatie is veel minder stug dan ik van te voren dacht. Ik voelde me van begin af aan welkom bij team IBL. Hier wordt hard gewerkt, maar ook gelachen met elkaar.

Daarnaast is het mooie stadskantoor is een heel fijne plek om te werken en iedereen stond paraat als ik vragen had. Dit heeft geleid tot een mooi afstudeerresultaat!”