Consulent inburgering

Ervoor zorgen dat nieuwkomers in Deventer zo snel mogelijk kunnen meedoen in de samenleving. Dat is jouw belangrijkste taak. Een afwisselende baan waarbij je veel in contact staat met inwoners, collega’s en verschillende netwerkpartners.

Opleidingsniveau: hbo 
Aantal uren: 32 - 36 uur 
Vakgebied: sociaal/maatschappelijk 
Salarisindicatie: € 2.581 tot € 4.208 (schaal 9)  
Sollicitatietermijn: tot en met 10 oktober 2022
Contractvorm: bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar 

Jouw werk 

Het is belangrijk dat inburgeraars de taal leren, dat ze een opleiding kunnen volgen of dat ze werk hebben. Je voert gesprekken met onze nieuwe inwoners waarbij je hun situatie in beeld brengt. Dit onderzoek start al binnen het COA (Centraal orgaan Opvang asielzoekers). Je bekijkt alle leefgebieden, stelt het inburgeringsdoel vast en bepaalt ook het recht op een uitkering.

Jij kijkt wat er nodig is om de zelfredzaamheid van inburgeraars te vergroten, welke doelen er vanuit inburgering worden gesteld en of die worden behaald. Je kijkt ook of er financiële rust is. Je biedt passende begeleiding gedurende het gehele inburgeringstraject. Daarbij schakel je hulpverlenende instanties in als de financiële, sociale of psychische problemen daar aanleiding voor geven. Resultaten leg je vast in rapportages en beschikkingen. Daadwerkelijke maatschappelijke participatie, taalonderwijs, taalstages, bemiddeling naar werk worden uitgevoerd door partners in de stad. Je werkt hiermee nauw samen en houdt regie op de uitvoering. 

Over jou  

Je bent communicatief sterk en beschikt over goede gespreksvaardigheden. Ook kun je je goed inleven in de situatie van de klant. Jouw kennis van de Participatiewet en andere relevante wet- en regelgeving is up-to-date. Je beheert je eigen caseload, zelfstandigheid is dus belangrijk. Je kunt goed prioriteiten stellen en je hoofd koel houden tijdens spoedprocedures. In complexe situaties kom je met creatieve oplossingen. 

Jouw ervaring  

Je beschikt over:  

  • een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau, bijvoorbeeld Sociaal Juridische Dienstverlening; 
  • minimaal 1 jaar ervaring in een vergelijkbare functie waardoor je voldoende kennis hebt van de Participatiewet en dit weet toe te passen;
  • we werken met tolken, maar het is een pré als je één of meer van de volgende talen spreekt: (Syrisch) Arabisch, Tigrinya of Farsi. 

Het team  

Team Inkomensondersteuning zet zich in voor inwoners met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Ons uitgangspunt is: iedereen doet naar eigen vermogen mee (inzet op maat). We begeleiden intensief en leiden op richting arbeidsmarkt, participatie of financiële rust. Bij ons is afspraak, afspraak. Dat vraagt zowel iets van de klant, maar zeker ook van ons. Je komt te werken in een collegiaal en gezellig team. In ons team werken inkomensconsulenten, medewerkers uitkeringsadministratie, sociale recherche en terugvordering & verhaal. Ieder z’n eigen deskundigheid maar samen verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatiewet en de wet Inburgering. 

Ons aanbod  

Hebben wij je interesse gewekt? Dit bieden wij jou: 

  • goede faciliteiten voor thuiswerken;
  • een regeling betaald ouderschapsverlof; 
  • een individueel keuzebudget van 17,05%. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld fiscale uitruil woon-werk verkeer, aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten;  
  • pensioenopbouw bij het ABP.

We werken flexibel: we kiezen op basis van ons werk wat een handige werkplek is. Soms is dat kantoor, een andere keer thuis, maar ook op locatie in de wijk, bij bewoners, organisaties of partners. We behouden het goede van thuiswerken en brengen dit in balans met werken op kantoor of een andere locatie. Dit noemen we toekomstgericht werken: we willen met plezier, veilig, in balans en effectief werken. 

Daarom kiezen voor Deventer  

Werken voor Deventer. Stad om van te houden. Historische Hanzestad aan de IJssel. Voor een organisatie waar je gestimuleerd wordt het beste in jezelf naar boven te halen. Wij zijn authentiek en groeien mee met de uitdagingen en ontwikkelingen in de gemeente. Daar werken 800 collega's elke dag met energie aan. Dit doen wij graag samen met onze inwoners en ondernemers. 

Lijkt het je wat? Neem snel contact op!   

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Lisbeth de Waal (groepsmanager team Inkomensondersteuning) via 06 - 51 29 96 73. Vanaf 26 september kun je contact opnemen met Lambert Manden (teammanager Inkomensondersteuning) via 06 - 17 11 18 08. Reageer vóór 11 oktober via het digitale sollicitatieformulier. Gesprekken staan gepland op dinsdagmiddag 18 oktober. 

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.