Beleidsadviseur Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH)

Vergunningen, toezicht en handhaving: dat zijn jouw expertises. Je bent projectleider, plannenmaker, gesprekspartner en adviseur. Dat vraagt om een stevige persoonlijkheid die resultaten boekt en mensen bij elkaar brengt.

Opleidingsniveau: wo 
Aantal uren: 32 - 36 uur 
Vakgebied: vergunningen, toezicht en handhaving 
Salarisindicatie: € 4.447 tot € 6.103 (schaal 12) 
Sollicitatietermijn: tot we een geschikte kandidaat hebben gevonden 
Contractvorm: bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband 

Jouw werk 

Deze baan is uitdagend en gevarieerd. Zo stel je het beleidsplan, uitvoeringsplan en jaarverslag op. Ook zorg jij ervoor dat beleid wordt geborgd in de organisatie en voldoet aan de wettelijke vereisten. Je stemt af met bestuur en stakeholders, volgt regionale en landelijke ontwikkelingen op de voet en neemt deel aan regionale overleggen.  

Door veranderende wet- en regelgeving, zoals de Omgevingswet en Wet kwaliteitsborging is het werkveld volop in beweging. Je bent projectleider voor de voorbereiding, opstelling, besluitvorming, uitvoering en evaluatie van het beleid. Je stemt af met planning & control en met andere collega’s binnen de organisatie. Je monitort en je stuurt bij in overleg met de team- en programmamanagers. Daarnaast ben je gesprekspartner en adviseur van het bestuur en aanspreekpunt voor collega's en stakeholders voor de VTH beleids- en uitvoeringscyclus. 

Over jou  

Je hebt een stevige persoonlijkheid die vertrouwen wekt en resultaatgericht is. Je hebt succes in het leiden van projecten en aansturen van medewerkers. Je werkt graag samen, inspireert mensen en brengt hen bij elkaar. Hoofd- en bijzaken kun je goed scheiden, je bent communicatief sterk en politiek-bestuurlijk sensitief. Je hebt tact en kennis op strategisch en operationeel niveau. 

Jouw ervaring 

Beschik je daarnaast over:  

  • een afgeronde hbo-opleiding (bijvoorbeeld bestuursrecht, planologie, bouwkunde, milieukunde, veiligheidskunde);
  • aantoonbare meerjarige ervaring als beleidsadviseur;
  • aantoonbare kennis van projectmatig werken en ervaring met rol projectleider.

Het team  

Team Beleid bestaat uit ongeveer 100 medewerkers; beleidsadviseurs, beleidsondersteuners en programmamanagers. Samen ontwikkelen zij beleid op diverse terreinen, waaronder Meedoen, Werk en Inkomen, Jeugd & Onderwijs, Economie, Kunst, Cultuur en Erfgoed, Ruimtelijke Ontwikkeling, Milieu en Duurzaamheid, Energietransitie en Veiligheid. Het delen van kennis, inzichten en ervaringen resulteert in meer draagvlak, een optimale samenwerking en uiteindelijk passend beleid voor de inwoners en organisaties van de gemeente Deventer. 

Ons aanbod  

Hebben wij je interesse gewekt? Dit bieden wij jou: 

  • goede faciliteiten voor thuiswerken;
  • een individueel keuzebudget van 17,05%. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld fiscale uitruil woon-werk verkeer, aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten; 
  • een regeling betaald ouderschapsverlof;
  • pensioenopbouw bij het ABP.

We werken flexibel: we kiezen op basis van ons werk wat een handige werkplek is. Soms is dat kantoor, een andere keer thuis, maar ook op locatie in de wijk, bij bewoners, organisaties of partners. We behouden het goede van thuiswerken en brengen dit in balans met werken op kantoor of een andere locatie. Dit noemen we toekomstgericht werken: we willen met plezier, veilig, in balans en effectief werken. 

Daarom kiezen voor Deventer  

Werken voor Deventer. Stad om van te houden. Historische Hanzestad aan de IJssel. Voor een organisatie waar je gestimuleerd wordt het beste in jezelf naar boven te halen. Wij zijn authentiek en groeien mee met de uitdagingen en ontwikkelingen in de gemeente. Daar werken 800 collega's elke dag met energie aan. Dit doen wij graag samen met onze inwoners en ondernemers. 

Lijkt het je wat? Neem snel contact op!   

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Danielle Beumer (teammanager Beleid) via het telefoonnummer: 06 - 82 18 27 73 of na 29 augustus met Henk-Martijn Schuldink (teammanager Beleid) via telefoonnummer 06 - 41 50 14 90. We hanteren een open sollicitatiedatum. Je kunt reageren via het digitale sollicitatieformulier. Dat betekent dat we continu de sollicitaties beoordelen. Zien we potentie? Dan nodigen we jou uit voor een gesprek!  

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.