Groepsmanager programma- en projectondersteuning

Als groepsmanager zorg je ervoor dat de programma’s en projecten optimaal ondersteund worden door professionals uit de vakgroep programma- en projectondersteuning. Wat is er nodig en wie van de project, - en programmaondersteuners kan dit werk het beste uitvoeren? Je vertaalt behoefte naar inzet, verdeelt het werk en coördineert de uitvoering. Jij zorgt ervoor dat alles effectief en efficiënt verloopt zodat medewerkers optimaal aan de slag zijn.

Opleidingsniveau: hbo  
Aantal uren: 32 uur 
Vakgebied: management, programma’s en projecten 
Salarisindicatie: €3.090 tot €4.671 (schaal 10) 
Contractvorm: bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband 

Jouw werk

De door jou aangestuurde vakgroep werkt voor het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling (PRO) en het team Beleid. Je werkt nauw samen met het teammanagement van beide teams, waarbij jij vooraf afstemt, agendeert, adviseert, signaleert, prioriteert en rapporteert. Je stuurt zo’n 25 professionals binnen de vakgroep aan en zorgt voor de werkverdeling waarbij jij de verschillende behoeften en aanvragen van programmamanagers en projectleiders vertaalt naar benodigde inzet vanuit de vakgroep. Je onderhoudt de contacten met hen, concretiseert en prioriteert de aanvragen, maakt afspraken over het beschikbaar stellen van uren ondersteuning en te leveren kwaliteit(en), en zoekt daar de juiste programma- of projectondersteuner bij. Je bewaakt en coördineert de uitvoering en bevordert de kwaliteit en kwantiteit. Daarbij zorg jij voor een effectieve en efficiënte organisatie van de vakgroep. Waar nodig maak je gebruik van de flexibele schil die jij onderhoudt. 

Naast inhoudelijk leidinggevende van de vakgroep ben je ook HR verantwoordelijk. Hiermee ben je het eerste aanspreekpunt voor de programma- en projectondersteuners en sparringpartner voor het teammanagement over de ontwikkeling van de vakgroep. Van gesprekken met je medewerkers in het kader van de personele jaarcyclus, het tackelen van (onverwachte) zaken die op een dag gebeuren tot het doorontwikkelen van producten, diensten en werkwijzen, het komt allemaal voorbij in jouw functie. 

Over jou  

Je bent in staat op meerdere niveaus te acteren. In het verlengde van de teammanagers geef jij sturing aan de vakgroep programma- en projectondersteuning, zodat kwalitatief goede prestaties geleverd worden en medewerkers optimaal zijn gefaciliteerd om hun werk te doen. Je bent communicatief en organisatorisch sterk en schakelt makkelijk tussen niveaus. Je bent ervaren in operationeel leidinggeven. Bij voorkeur heb je ervaring opgedaan in een dynamische omgeving met meerdere partijen en dus meerdere belangen. Je bent zowel mens- als resultaatgericht, flexibel en je denkt in oplossingen. En boven alles ben je in het bezit van een gezonde dosis humor. 

Jouw ervaring 

We zijn goede match als:    

  • je minimaal hbo werk- en denkniveau hebt; 
  • je in je recente loopbaan minimaal 3 jaar ervaring hebt opgedaan met het (functioneel) leidinggeven aan groepen;
  • je vanuit een ontwikkelingsgerichte stijl van leidinggeven mensen durft aan te spreken op gedrag en houding;
  • je bij voorkeur ervaring hebt in het geven van vorm en inhoud aan teamontwikkeling.

Het team  

Plezier in ons werk en een gezonde dosis humor staan voorop bij team PRO. Wij worden gedreven om samen verder te bouwen aan een toekomstbestendig, leefbaar Deventer. Naast onze basistaken staan opgaven als energietransitie, klimaat(adaptatie), duurzaamheid en participatie centraal. We werken zelfstandige en projectmatig en zoeken elkaar op om van elkaar te leren. Daarbij hebben we blijvend aandacht voor de doorontwikkeling van ons vak en onze vaardigheden. Dit doen we samen om een gemeenschappelijke taal en werkwijze te behouden, elkaar te inspireren, te innoveren en te vernieuwen.  

Ons aanbod  

Hebben wij je interesse gewekt? Dit bieden wij jou: 

  • pensioenopbouw bij het ABP; 
  • een individueel keuzebudget van 17,05%. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld fiscale uitruil woon-werk verkeer, aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten;  
  • een regeling betaald ouderschapsverlof; 
  • goede faciliteiten voor thuiswerken. 

Daarom kiezen voor Deventer  

Werken voor Deventer. Stad om van te houden. Historische Hanzestad aan de IJssel. Voor een organisatie waar je gestimuleerd wordt het beste in jezelf naar boven te halen. Wij zijn authentiek en groeien mee met de uitdagingen en ontwikkelingen in de gemeente. Daar werken 800 collega's elke dag met energie aan. Dit doen wij graag samen met onze inwoners en ondernemers. 

Lijkt het je wat? Neem snel contact op!   

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met John Beuving (Teammanager PRO) via 06 - 21 88 25 71 of Daniëlle Beumer (Teammanager Beleid) via 06 - 82 18 27 73. We hanteren geen deadline voor deze vacature. Heb je interesse? Reageer dan snel via het digitale sollicitatieformulier. Dan geven we je zo snel mogelijk een reactie.  

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.