Beleidsadviseur Wonen

We hebben als gemeente Deventer een grote woningbouwopgave om te zorgen dat er voor iedereen een passende woning te krijgen is. Eind 2021 stelde de gemeenteraad de woningbouwambitie vast die gericht is op voldoende woningen voor de inwoners én specifieke inzet voor jongeren en de versterking van de arbeidsmarkt. We bouwen vanuit deze ambitie aan nieuwe buurten en wijken én zetten ons in voor het aantrekkelijk houden van de bestaande wijken zodat onze inwoners prettig kunnen wonen. Wij zijn op zoek naar 2 beleidsadviseurs wonen.

Opleidingsniveau: Hbo werk- en denkniveau 
Aantal uren: 32 - 36 uur 
Vakgebied: Beleid, wonen 
Salarisindicatie: € 3090,- tot € 5372,- bruto per maand op fulltime basis (schaal 11) 
Sollicitatietermijn: Tot en met 23 mei 2022 
Contractvorm: Bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband 

Jouw werk  

Je vertaalt de vastgestelde woningbouwambitie in een gemeentelijk woningbouwprogramma. Je monitort en rapporteert richting college en gemeenteraad over voortgang van de woningbouwprogrammering, de jaarlijkse opleveringen en de planningen. Daarbij zorg je voor de uitwerking en besluitvorming van de in te zetten (juridische) instrumenten voor het reguleren van de woningmarkt, zoals doelgroepenverondening, zelfbewoningsplicht en toewijzingsregels. 
 
Samen met de andere adviseurs ben je breed betrokken bij de vraagstukken die er liggen. Je volgt de ontwikkelingen op het gebied van wonen en brengt in beeld wat deze betekenen voor Deventer. Je vertaalt deze in plannen, van strategisch tot operationeel niveau. 

Je denkt mee over vraagstukken rondom betaalbaarheid en de borging daarvan. Ook ben je betrokken bij de huisvestingsopgave van aandachtsgroepen, zoals vergunninghouders, arbeidsmigranten en uitstroom uit beschermd wonen. Je neemt deel aan wijkgerichte aanpakken voor kwetsbare wijken. Daarbij denk je vanuit het woonbeleid mee aan het verbeteren van de leefbaarheid. Bij de uitvoering van je werkzaamheden werk je nauw samen met de andere adviseurs wonen en de collega’s van andere disciplines. Ook kennen we in Deventer een goede samenwerking met de woningcorporaties en marktpartijen die je betrekt bij de uitvoering van je werk. Bij de uitvoering van je taken ben je soms zelf proceseigenaar, soms breng je je kennis in bij interdisciplinaire projectteams. 

 Het team 

Team Beleid bestaat uit ongeveer 100 medewerkers; beleidsadviseurs, beleidsondersteuners en programmamanagers. Samen ontwikkelen zij beleid op diverse terreinen, waaronder Meedoen, Werk en Inkomen, Jeugd & Onderwijs, Economie, Kunst, Cultuur en Erfgoed, Ruimtelijke Ontwikkeling, Milieu en Duurzaamheid, Energietransitie en Veiligheid. Het delen van kennis, inzichten en ervaringen resulteert in meer draagvlak, een optimale samenwerking en uiteindelijk passend beleid voor de inwoners en organisaties van de gemeente Deventer. 

Over jou  

Wij zoeken een ervaren collega die goed is in het maken van een analyse en werkt aan gedegen oplossingen. Je weet complexe vragen om te zetten naar realiseerbare doelen in nauwe samenwerking met de uitvoering. Je bent communicatief vaardig, zowel schriftelijk als mondeling. Je hebt een goed gevoel voor de bestuurlijke en maatschappelijke context. Je kunt schakelen tussen verschillende opdrachten en je vindt het vanzelfsprekend dat alleen samenwerking leidt tot resultaten. 

Jouw ervaring  

  • je beschikt over een relevante afgeronde HBO/WO opleiding bijvoorbeeld Planologie, Sociale Geografie of Bestuurskunde; 
  • je hebt meerdere jaren ervaring op het beleidsterrein van Wonen (en/of aanverwante thema's). Bij voorkeur heb je minimaal 2 jaar ervaring als adviseur wonen bij een gemeente (of woningcorporatie);
  • je bent bekend met volkshuisvestelijke wet- en regelgeving zoals de Woningwet en Huisvestingswet;
  • daarnaast heb je aantoonbare, succesvolle, ervaring met project- en procesmatig werken. 

Ons aanbod  

Hebben wij je interesse gewekt? Dit bieden wij jou: 

  • pensioenopbouw bij het ABP; 
  • een individueel keuzebudget van 17,05%. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld fiscale uitruil woon-werk verkeer, aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten;  
  • een regeling betaald ouderschapsverlof;
  • goede faciliteiten voor thuiswerken. 

Daarom kiezen voor Deventer  

Werken voor Deventer. Stad om van te houden. Historische Hanzestad aan de IJssel. Voor een organisatie waar je gestimuleerd wordt het beste in jezelf naar boven te halen. Wij zijn authentiek en groeien mee met de uitdagingen en ontwikkelingen in de gemeente. Daar werken 800 collega's elke dag met energie aan. Dit doen wij graag samen met onze inwoners en ondernemers. 

Lijkt het je wat? Neem snel contact op!   

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Henk Martijn Schuldink (Teammanager Beleid) via telefoonnummer: 06 - 41 50 14 90. Solliciteren kan tot en met 23 mei 2022 via het digitale sollicitatieformulier. De eerste gesprekken worden ingepland op donderdag 2 juni, de vervolggesprekken staan gepland voor dinsdag 7 juni. 

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.