Strategisch adviseur Finance en Control

Jij legt verbindingen tussen ambitie, realisatie en financiële middelen. Zo draag je bij aan een gezond financieel beleid van de gemeente. We zoeken een ervaren en resultaatgerichte strateeg. Iemand die weet wat er nodig is op de lange termijn en gelijktijdig inspeelt op veranderende situaties.

Opleidingsniveau: Wo 
Aantal uren: 36 uur 
Vakgebied: Financiën 
Salarisindicatie: € 4.965 tot € 6.616 (schaal 13) 
Contractvorm: Bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband 

Jouw werk 

Jij bent hét aanspreekpunt voor de totstandkoming van onze gemeentebrede financiële producten en planning & control. Je ontwikkelt het strategische financiële beleid, adviseert directie en college hierover en ondersteunt hen in de behandeling in de gemeenteraad.  

Je regisseert en coördineert de P&C-cyclus van de gemeente Deventer en neemt initiatieven tot vernieuwing daarvan. Je stuurt meer strategisch complexe projecten aan het op gebied van P&C en zorgt voor afstemming in de organisatie.  

Ook beoordeel en toets je de financiële onderbouwing van beleidsvoorstellen in specifiek benoemde gevallen. Je overlegt hiervoor op allerlei niveaus en in de volle breedte van de gemeente. Je zorgt dat je goed op de hoogte bent van wat er speelt in de politiek en binnen de begrotingsprogramma's. Je bent een belangrijke sparringpartner voor de financieel adviseurs. 

Over jou  

Je bent een stevige adviseur die vertrouwen wekt en resultaatgericht is. Je neemt initiatief en bent sterk zelforganiserend. Jij weet waar je informatie vandaan haalt. Hoofd- en bijzaken kun je goed scheiden. Je bent communicatief sterk en politiek-bestuurlijk sensitief.  

Je ontwikkelt en vertaalt lange termijnstrategieën. Uiteraard ben je schrijfvaardig sterk omdat je een vooraanstaande rol hebt als regisseur van de P&C-cyclus. Je speelt flexibel in op veranderende situaties, zoals een onverwachte B&W-nota, wijzigingen in begroting of een nieuw college. 

Jouw ervaring  

Je beschikt over: 

  • Universitair werk- en denkniveau (bedrijfseconomie of vergelijkbaar);
  • Zeer ruime ervaring in een strategische beleids- of adviesfunctie in het vakgebied ;
  • Gedegen kennis van gemeentefinanciën. 

Het team  

Je thuisbasis is het team Finance & Control. We doen onderzoek, ontwikkelen beleid, geven advies en verzorgen de planning- en controlcyclus voor een prachtige 100.000+ gemeente. We kunnen jouw expertise goed gebruiken, want onze ambities zijn hoog! We willen vooroplopen en zijn toekomstgericht. Je krijgt 35 ambitieuze en gedreven collega’s waar je op niveau mee kunt sparren. Je krijgt de ruimte om eigen ideeën in te brengen en uit te werken.   

Ons aanbod  

Hebben wij je interesse gewekt? Dit bieden wij jou: 

  • Pensioenopbouw bij het ABP; 
  • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld fiscale uitruil woon-werk verkeer, aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten;  
  • Een regeling betaald ouderschapsverlof;  
  • Goede faciliteiten voor thuiswerken. 

Daarom kiezen voor Deventer  

Werken voor Deventer. Stad om van te houden. Historische Hanzestad aan de IJssel. Voor een organisatie waar je gestimuleerd wordt het beste in jezelf naar boven te halen. Wij zijn authentiek en groeien mee met de uitdagingen en ontwikkelingen in de gemeente. Daar werken 800 collega's elke dag met energie aan. Dit doen wij graag samen met onze inwoners en ondernemers. 

Lijkt het je wat? Neem snel contact op!   

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Dick Bosveld, teammanager F&C via 06 - 48 43 07 66. We hanteren geen deadline voor deze vacature. Heb je interesse? Reageer dan snel via het digitale sollicitatieformulier! Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. 

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.