Projectmanager gebiedsontwikkeling

Je begeleidt toffe gebiedsontwikkelingsprojecten zoals het Shita-terrein, de ontwikkeling van de Container Terminal Deventer of de ontwikkelingen van het duurzaamheidsplein. Naast deze projecten is de energietransitie de komende jaren een belangrijk thema. Je bent doelgericht, kunt goed onderhandelen en hebt oog voor nieuwe ontwikkelingen. Met deze functie draag je bij aan het creëren van de leefomgeving van de toekomst.

Opleidingsniveau: Hbo/wo 
Aantal uren: 32 -36 uur 
Vakgebied: Gebiedsontwikkeling  
Salarisindicatie: € 4343 tot € 5960 (schaal 12) 
Sollicitatietermijn: Tot en met 21 juni
Contractvorm: Bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband 

Jouw werk 

Je werkt aan grote én kleine opgaven, het gaat hierbij vaak om (her)ontwikkeling of herstructurering van woongebieden (actief en faciliterend), bedrijventerreinen of procesbegeleiding van grote particuliere ruimtelijke initiatieven. Je begeleidt het proces, toont de haalbaarheid en creëert draagvlak. We willen vooroplopen en zijn toekomstgericht. Je werkt samen met ambitieuze en gedreven collega’s waar je mee kunt sparren. De organisatie geeft je ruimte om eigen ideeën in te brengen en uit te werken. Een rol waarbij veel samenkomt, maar ook een rol die veel voldoening geeft door de impact en het zichtbare resultaat. 

Over jou  

Je bent gewend leiding te geven aan projectteams met expertises van binnen en buiten de organisatie.  Vanuit je rol oefen je op diplomatieke wijze invloed uit en benut je jouw netwerk om projectdoelen te realiseren. Het is belangrijk dat je partijen weet te verbinden. Ook kun je goed onderhandelen, breng je risico’s in beeld en weet je deze te managen. Een procesmatige en of projectmatige aanpak is onmisbaar in jouw werk. Je houdt van vernieuwing en hebt kwaliteit hoog in het vaandel staan.   

Jouw ervaring  

Je hebt: 

  • Hbo+/wo-werk- en denkniveau; 
  • In je recente loopbaan minimaal 5 jaar ervaring opgedaan met (binnenstedelijke) gebiedsontwikkelingsprojecten in de rol van projectmanager;
  • Ruime aantoonbare ervaring met politiek gevoelige projecten.   

Het team  

Het team PRO van de gemeente Deventer is verantwoordelijk voor alle projecten op het gebied van herstructurering, vastgoed en leefomgeving. Het team bestaat uit ongeveer 100 mensen onderverdeeld in diverse vakgroepen waarin juristen, planeconomen, juridisch planologen, directievoerders, (senior) projectleiders, makelaars en (senior)projectmanagers) werkzaam zijn. Het team wordt aangestuurd door drie teammanagers. Plezier in het werk en een gezonde dosis humor staan voorop. De teamleden worden gedreven om samen verder te bouwen aan een toekomstbestendig, leefbaar Deventer.  

De grootste uitdagingen waar het team PRO de komende jaren voor staat zijn: 

  • De ambities van het college en de raad op het gebied van woningbouw en energiedoelstellingen;
  • Het realiseren van een aantal grotere complexe gebiedsontwikkelingstrajecten;
  • Verbeteren van het risicomanagement en integrale gebiedsontwikkeling. 

Ons aanbod  

Hebben wij je interesse gewekt? Dit bieden wij jou: 

  • pensioenopbouw bij het ABP; 
  • een individueel keuzebudget van 17,05%. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld fiscale uitruil woon-werk verkeer, aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten;  
  • een regeling betaald ouderschapsverlof; 
  • goede faciliteiten voor thuiswerken. 

Daarom kiezen voor Deventer  

Werken voor Deventer. Stad om van te houden. Historische Hanzestad aan de IJssel. Voor een organisatie waar je gestimuleerd wordt het beste in jezelf naar boven te halen. Wij zijn authentiek en groeien mee met de uitdagingen en ontwikkelingen in de gemeente. Daar werken 800 collega's elke dag met energie aan. Dit doen wij graag samen met onze inwoners en ondernemers. 

Lijkt het je wat? Neem snel contact op!   

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Lieke van Berkum via het 06 - 22 27 22 35 of John Beuving via 06 - 21 88 25 71. Solliciteer uiterlijk op 21 juni door je belangstelling via het digitale sollicitatieformulier.   

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.