Solution Architect

Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die aansluiten op onze technische architectuur. Je bent de schakel tussen informatie-adviseurs, leveranciers en technisch beheerders. Jouw visie is daarbij belangrijk. We zorgen dat je voldoende opleidingsmogelijkheden krijgt om jezelf te blijven ontwikkelen. De diversiteit van de vraagstukken en de ambities van de gemeenten maken dit een interessante en uitdagende functie voor een (beginnend) architect.

Opleidingsniveau: Hbo/wo  
Aantal uren: 32 -36 uur 
Vakgebied: ICT 
Salarisindicatie: € 3561 tot € 5169 (schaal 11) 
Contractvorm: Bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband 

Jouw werk 

Je ontwerpt oplossingen die aansluiten op de technische architectuur. Jouw werk kan beginnen met de vraag van een adviseur. Of je neemt deel aan een aanbesteding van een nieuwe applicatie. Je gaat aan de slag met de vraag hoe het product aansluit bij onze infrastructuur. Hierbij houd je rekening met de koppelingen tussen applicaties en systemen, de beveiliging, de gebruikersvriendelijkheid en privacy. Het resultaat is een technisch ontwerp dat je uitzet bij je collega's. Je actualiseert en optimaliseert de technische ontwerpen en blijft de architectuur verder verbeteren.   

Het is een brede functie en dat betekent dat je bijvoorbeeld ook meedenkt over de integratie van systemen of advies geeft over hoe een systeem efficiënter gebruikt kan worden.  Het is daarom belangrijk dat je ervaring hebt met het bouwen en ontwerpen van systemen, netwerken van Microsoft, VMWare of Citrix. Samen met jouw collega's werk je aan de verdere ontwikkeling van het ICT-landschap van de gemeente. Hiervoor moeten er slimme keuzes gemaakt worden en daarom zoeken we iemand die zich graag verdiept in de laatste ontwikkelingen.  

Over jou  

Het is belangrijk dat je kennis deelt, overdraagt en collega's meeneemt bij veranderingen. Je bent in staat complexe omgevingen en situaties te overzien. We zoeken een enthousiaste en proactieve Solution Architect, die energie krijgt van een complexe, technische omgeving en zich verder wil ontwikkelen. 

Jouw ervaring  

Je beschikt over:  

  • HBO/WO opleiding Technische bedrijfskunde, Technische informatica, of vergelijkbaar;
  • Minimaal vijf jaar ervaring met service,- of systeem implementatie;
  • Kennis en ervaring op het gebied van complexe infrastructuren op relevante onderwerpen, zoals: servervirtualisatie (VMware vSphere), VDI-infrastructuur (Horizon View), Microsoft Windows server- en clientsystemen, Azure AD, databases (Oracle, SQL), Exchange,  SaaS-infrastructuren, application delivery, load balancing (Citrix NetScaler), Cisco LAN en WLAN, (netwerk)beveiliging, applicatiekoppelingen;
  • Aantoonbare kennis van en ervaring hebben met architectuur frameworks als TOGAF, DYA etc. is een pré. 

Het team  

Je komt te werken voor DORW-I. DOWR-I is een samenwerking tussen de gemeente Deventer, Olst-Wijhe en Raalte op het gebied van ICT. We zijn in dienst van de gemeente Deventer. We zijn met 75 medewerkers actief op de terreinen Informatiemanagement Advies, Architecten, IT-beheer, Functioneel Beheer en Business Control.  Dit doen we voor ruim 1250 gebruikers. 

Wat bieden wij?  

We bieden een functie waarbij je invloed hebt op technologische keuzes. DOWR-I is een ambitieus team op het terrein van technologie. Bovendien werk je samen met gedreven collega's en vanzelfsprekend zijn er mogelijkheden voor opleidingen en cursussen. Verder ervaar je bij de gemeente een goede privé-werk balans omdat vrijheid en vertrouwen belangrijk voor ons zijn. We bieden de volgende secundaire voorwaarden: 

  • Pensioenopbouw bij het ABP; 
  • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld fiscale uitruil woon-werk verkeer, aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten;  
  • Een regeling betaald ouderschapsverlof;  
  • Goede faciliteiten voor thuiswerken. 

Daarom kiezen voor Deventer  

Werken voor Deventer. Stad om van te houden. Historische Hanzestad aan de IJssel. Voor een organisatie waar je gestimuleerd wordt het beste in jezelf naar boven te halen. Wij zijn authentiek en groeien mee met de uitdagingen en ontwikkelingen in de gemeente. Daar werken 800 collega's elke dag met energie aan. Dit doen wij graag samen met onze inwoners en ondernemers. 

Lijkt het je wat? Neem snel contact op!   

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Simon Koster via het telefoonnummer: 06 - 23 29 35 61. Solliciteren kan door motivatie kenbaar te maken via het digitale sollicitatieformulier.  We hanteren geen deadline voor deze vacature. Heb je interesse? Reageer dan snel! Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.  

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.