Senior projectmanager gebiedsontwikkeling

Werken aan grote, complexe, strategische gebieds-ontwikkelingsprojecten. Je komt terecht in een hecht team en in een ambitieuze organisatie. Samen met collega's, Het Rijk en inwoners werk jij aan de herontwikkeling en structurering van de gemeente Deventer.

Opleidingsniveau: Hbo/wo 
Aantal uren: 32 -36 uur 
Vakgebied: Gebiedsontwikkeling  
Salarisindicatie: € 4.849 tot € 6.461 (schaal 13) 
Sollicitatietermijn: Tot en met 31 mei 2022
Contractvorm: Bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband 

Jouw werk  

Je begeleidt projecten van begin tot het eind. Denk hierbij aan actief of faciliterend (her)ontwikkeling of herstructurering van woongebieden, bedrijventerreinen of procesbegeleiding van grote particuliere ruimtelijke initiatieven. Voorbeelden hiervan zijn: Bedrijvenpark A1, het Sluiskwartier, de Tuinen van Zandweerd, de herontwikkeling van het Senzora terrein en de stationsomgeving met Topicus en de totale centrumschil die ontwikkeld gaat worden de komende jaren. Maar ook ontwikkelingen op het gebied van energietransitie kunnen in jouw portefeuille terechtkomen. Bij de verdeling van de projecten wordt goed gekeken naar waar jouw kwaliteiten maar bovenal ook je passie en ambities liggen. 

In jouw werk is het belangrijk dat je projectteams vormt en deze op sleeptouw neemt. In de initiatieffase van een project werk je alles uit van begin tot eind, maak je de beheersplannen en geef je het risicomanagement vorm. Dit laatste staat momenteel centraal binnen de gemeente en daarin wordt juist van jou ook een rol verwacht. Verder werk je aan teamontwikkeling. Waar nodig neem je teamleden bij de hand (coachen) maar je geeft ze ook voldoende ruimte. Je hebt al met al goed zicht op wat het projectteam nodig heeft en acteert daarop. Daarnaast onderhoud je goed contact met stakeholders. Stakeholders bestaan onder andere uit bewoners, projectontwikkelaars, belangenverenigingen, provincies en Het Rijk. 

Over jou 

Je bent een stevig adviseur en beschikbaar waar nodig. Je bestuurlijke sensitiviteit is zeer goed ontwikkeld. Je bent goed in projectmatig werken, bent doel- en resultaatgericht en omgevingsbewust zodat je je projecten realistisch vormgeeft en tijdig bijstuurt met het oog op het afgesproken eindresultaat. Je vindt het leuk om met veel mensen samen te werken, te coördineren, te delegeren en het werk te monitoren. Je staat stevig in je schoenen en hebt natuurlijk overwicht. Je legt gemakkelijk contacten, bent collegiaal en je investeert in goede relaties (zowel intern als extern). Je schakelt makkelijk tussen de verschillende partijen waarmee je te maken hebt, kunt goed onderhandelen en voelt goed aan wat bestuurlijk en politiek speelt, zodat je het draagvlak voor je projecten goed borgt.  

Jouw ervaring  

  • Je hebt ruime aantoonbare ervaring met grote en/of politiek gevoelige projecten.  
  • Hoewel we je exacte opleidingsachtergrond minder belangrijk vinden dan je ervaring verwachten we dat je een hbo of academische opleiding met succes hebt afgerond met een lichte voorkeur voor een opleiding op het gebied van stedenbouwkunde.  
  • Je hebt in je recente loopbaan minimaal 8 jaar ervaring opgedaan met (binnenstedelijke) gebiedsontwikkelingsprojecten in de rol van (senior) projectmanager bij een gemeente of aanverwant. 

Het team  

Het team PRO van de gemeente Deventer is verantwoordelijk voor alle projecten op het gebied van herstructurering, vastgoed en leefomgeving. Het team bestaat uit ongeveer 100 mensen onderverdeeld in diverse vakgroepen waarin juristen, planeconomen, juridisch planologen, directievoerders, (senior) projectleiders, makelaars en (senior)projectmanagers) werkzaam zijn. Het team wordt aangestuurd door drie teammanagers. Plezier in het werk en een gezonde dosis humor staan voorop. De teamleden worden gedreven om samen verder te bouwen aan een toekomstbestendig, leefbaar Deventer.  

De grootste uitdagingen waar het team PRO de komende jaren voor staat zijn: 

  • De ambities van het college en de raad op het gebied van woningbouw en energiedoelstellingen; 
  • Het realiseren van een aantal grotere complexe gebiedsontwikkelingstrajecten; 
  • Verbeteren van het risicomanagement en integrale gebiedsontwikkeling. 

Ons aanbod  

Hebben wij je interesse gewekt? Dit bieden wij jou: 

  • Pensioenopbouw bij het ABP; 
  • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld fiscale uitruil woon-werk verkeer, aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten;  
  • Een regeling betaald ouderschapsverlof;  
  • Goede faciliteiten voor thuiswerken. 

Daarom kiezen voor Deventer  

Werken voor Deventer. Stad om van te houden. Historische Hanzestad aan de IJssel. Voor een organisatie waar je gestimuleerd wordt het beste in jezelf naar boven te halen. Wij zijn authentiek en groeien mee met de uitdagingen en ontwikkelingen in de gemeente. Daar werken 800 collega's elke dag met energie aan. Dit doen wij graag samen met onze inwoners en ondernemers. 

Lijkt het je wat? Neem snel contact op!   

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Lieke van Berkum via 06 - 22 27 22 35 of John Beuving via 06 - 21 88 25 71. Solliciteren kan tot en met 31 mei via het digitale sollicitatieformulier.   

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.  

Weten wat  dit werk zo leuk maakt? Bekijk hieronder de video!

Naar een YouTube filmpje