Constructeur Bouw

Nieuwbouwplannen, historisch erfgoed, voormalige fabriekspanden en tijdelijke bouwwerken bij evenementen. Zomaar enkele voorbeelden van uitdagende bouwdossiers waar jij mee aan de slag gaat. Het historisch karakter van Deventer, onze ambitieuze plannen en eigen werkwijze zijn onderscheidende factoren in deze baan.

Opleidingsniveau: Hbo of wo  
Aantal uren: 36 uur  
Vakgebied: Bouw  
Salarisindicatie: € 2.973 tot € 4.494 (functieschaal 10)  
Sollicitatietermijn: Tot en met 1 januari 2022 
Contractvorm: Aanstelling voor een jaar, wat bij goed functioneren over gaat in vast 

Deventer heeft een ambitieuze woningopgave, een groot buitengebied, royaal industrieterrein en een historische stadskern. Dat brengt veel dynamiek en biedt jou de mogelijkheid expertise en kennis te ontwikkelen.  Met je directe collega's werk je samen aan het tijdig en correct bouwkundig beoordelen van vergunningaanvragen voor bouwwerken. Voor jou staat constructieve veiligheid voorop. Je adviseert tijdens de uitvoering van de bouw en bij de bestaande bouw. Zo geef je bijvoorbeeld advies aan toezichthouders bouw over kritieke factoren in geplande bouw- en sloopwerkzaamheden.  
 
Je toetst of bouwplannen voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen. Je werkt nauw samen met regisseurs omgevingsvergunningen. Je bedenkt en onderhandelt over oplossingen en adviseert over maatregelen. Daarbij zorg je ervoor dat we toegankelijk en dienstverlenend zijn. Je hebt veel contact met mensen die bouwaanvragen doen. Je begrijpt hun behoeften. Als een aanvraag niet voldoet denk je mee in oplossingen die wel haalbaar zijn, maar soms moet je ook 'nee', zeggen.  

Over jou  

Je bent flexibel en creatief en je denkt in oplossingen. Jouw analytisch denkvermogen maakt dat je zelfstandig controleberekeningen kunt uitvoeren voor complexe constructies. Ingewikkelde situaties weet je goed onder woorden te brengen. Je legt makkelijk contact, bent klantgericht en werkt graag samen. Kom je ergens niet uit, dan schakel je tijdig de hulp in van anderen. 

Jouw ervaring

Je beschikt over: 

  • Een afgeronde bouwkundige en/of civieltechnische opleiding op HTS- of TU-niveau met constructieve afstudeerrichting;
  • Actuele kennis van de wet- en regelgeving (Wet Kwaliteitsborging), onderzoeksmethoden en kwaliteitsverklaringen; 
  • Kennis van het Bouwbesluit en het ruimtelijk beleid van de gemeente; 
  • Enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie;
  • Bij voorkeur kennis en ervaring met softwarepakketten, zoals Technosoft, Scia Engineer, BlueBeam, etc. 

Het Team  

Je komt te werken voor het team Ondernemen en Vergunningen. Dit team (ca. 60 medewerkers) maakt initiatieven mogelijk en draagt bij aan een veilige leefomgeving. Het team zorgt voor tijdige en zorgvuldige vergunningverlening, bestuursrechtelijke handhaving en relatiebeheer. Je werkt nauw samen met de toezichthouders uit team Toezicht en voert daar ook werkzaamheden voor uit.  

Ons aanbod  

Hebben wij je interesse gewekt? Dit bieden wij jou:  

  • Pensioenopbouw bij het ABP; 
  • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld fiscale uitruil woon-werk verkeer, aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten;  
  • Faciliteiten voor thuiswerken;
  • Een regeling betaald ouderschapsverlof.

Daarom kiezen voor Deventer  

Werken voor Deventer. Stad om van te houden. Historische Hanzestad aan de IJssel. Voor een organisatie waar je gestimuleerd wordt het beste in jezelf naar boven te halen. Wij zijn authentiek en groeien mee met de uitdagingen en ontwikkelingen in de gemeente. Daar werken 850 collega's elke dag met energie aan. Dit doen wij graag samen met onze inwoners en ondernemers.  

Lijkt het je wat? Neem snel contact op! 

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Coen Dingemanse, teammanager Ondernemen en Vergunningen, via het telefoonnummer 06 - 10 90 85 22. Solliciteer uiterlijk tot en met 1 januari 2022 via het digitale sollicitatieformulier. We reageren binnen 8 dagen op je sollicitatie.

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.