Adviseur Public Affairs

Je bent een natuurlijke verbinder en netwerker: je zorgt ervoor dat de gemeente actief is binnen (inter) regionale samenwerkingsverbanden. In deze functie coördineer je deze samenwerkingen en geef je vorm aan de gemeentelijke lobby richting onder andere provincies, het Rijk of Brussel.

Opleidingsniveau: WO
Aantal uren: 32 uur 
Vakgebied: bestuurskunde , beleid
Salarisindicatie: € 3561 tot € 5872 (Schaal 12)
Sollicitatietermijn: tot het moment dat er een geschikte kandidaat gevonden is
Contractvorm: bepaalde tijd voor de duur van een jaar, met uitzicht op vast contract

Jouw werk

Welke samenwerkingsverbanden zijn er en waar zou de gemeente Deventer actief moeten zijn? Daar houd jij je als adviseur  public affairs mee bezig. Op basis van jouw analyse ontwikkel je lobbystrategieën en zet je deze in gang. Je werkt veel samen met regiemanagers, programmamanagers, beleidsadviseurs en de concernstaf. Daarnaast ondersteun en adviseer je het college en de directie. Je zorgt dat de koers en de kaders voor de diverse (inter) regionale samenwerkingsverbanden en netwerken worden bepaald. Daar waar nodig heb je ook tijdelijk zitting in de samenwerkingsverbanden.

Je bent sparringpartner en adviseur voor collega’s en bestuurders om te komen tot een strategie of tot het gewenste resultaat. Samen met collega’s die vanuit hun functie bovenlokale contacten onderhouden, stem je af, bepaal je de koers en strategie en geef je vorm aan het verbeteren of verstevigen van de contacten binnen de diverse netwerken.

Je neemt deel aan het portefeuilleoverleg regionale samenwerking. Je houdt de agendering bij van onder andere de VNG en G40 en adviseert over kansen en mogelijkheden voor Deventer.

Binnen de organisatie coördineer je de (inter) regionale samenwerking en zorg je voor de inhoudelijke bijdrage vanuit de verschillende beleidsvelden. Bestuurders voorzie je van juiste informatie zodat ze voorbereid zijn op regionale en landelijke overleggen.

Het team

Team Beleid bestaat uit ongeveer 100 medewerkers; beleidsadviseurs, beleidsondersteuners en programmamanagers. Samen ontwikkelen zij beleid op diverse terreinen, waaronder Meedoen, Werk en Inkomen, Jeugd & Onderwijs, Economie, Kunst, Cultuur en Erfgoed, Ruimtelijke Ontwikkeling, Milieu en Duurzaamheid, Energietransitie en Veiligheid. Het delen van kennis, inzichten en ervaringen resulteert in meer draagvlak, een optimale samenwerking en uiteindelijk passend beleid voor de inwoners en organisaties van de gemeente Deventer.

Over jou

Wij zoeken een gedreven netwerker, die met visie en overtuigingskracht op zoek gaat naar kansen en mogelijkheden voor samenwerkingsverbanden in Deventer. Je beschikt over uitmuntende mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en weet collega’s enthousiast te maken voor plannen. Zowel voor bestuurders als collega’s ben je een belangrijke ondersteuner en adviseur die de handen uit de mouwen steekt.

Jouw ervaring

Je beschikt over:

  • WO werk- en denkniveau
  • kennis en ervaring met het opzetten van lobby strategieën en netwerken
  • relevante werkervaring in een vergelijkbare functie binnen de (gemeentelijke) overheid

Ons aanbod

Hebben wij je interesse gewekt? Dit bieden wij jou:

  • pensioenopbouw bij het ABP
  • een individueel keuzebudget van 17,05%. Via het keuzemodel kun je je Individueel Keuzebudget inzetten voor aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten
  • een regeling betaald ouderschapsverlof en verhuiskostenregeling

Daarom kiezen voor Deventer

Werken voor Deventer. Stad om van te houden. Historische Hanzestad aan de IJssel. Voor een organisatie waar je gestimuleerd wordt het beste in jezelf naar boven te halen. Wij zijn authentiek en groeien mee met de uitdagingen en ontwikkelingen in de gemeente. Daar werken 800 collega's elke dag met energie aan. Dit doen wij graag samen met onze inwoners en ondernemers.

Lijkt het je wat? Neem snel contact op!

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Sandra van Hoorn, teammanager Beleid, telefoonnummer: 06 - 22 49 21 80. Solliciteer via het digitale sollicitatieformulier. De gesprekken vinden gedurende de openstelling van deze vacature plaats. 

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.