Subsidieadviseur

Je bent een echte goudzoeker: je zorgt ervoor dat de gemeente de subsidiemogelijkheden van het rijk, de provincie en Europa optimaal inzet. Daarvoor maak je slim gebruik van je netwerk, je visie en je overtuigingskracht.

 • Opleidingsniveau: wo
 • Aantal uren: 32 uur
 • Vakgebied: Financiën/bestuurskunde/beleid/economie
 • Salarisindicatie: € 2973 tot € 5169 (schaal 11)
 • Sollicitatietermijn: Deze vacature wordt opengesteld tot het moment dat er een passende kandidaat is gevonden. Tijdens de openstelling worden op diverse momenten gesprekken gevoerd met sollicitanten.
 • Contractvorm: Bepaalde tijd voor de duur van een jaar, met uitzicht op vast contract

Jouw werk

Je werkt aan bestuurlijk en ambtelijk draagvlak voor subsidieverwerving. Je zorgt voor een meerjarenvisie, je vergroot kennis over subsidies en deelt deze. Ook maak je een planning van de subsidiemogelijkheden op korte en lange termijn.

Je brengt de externe financieringsmogelijkheden in beeld, zowel regionaal, provinciaal, landelijk als Europees. Voor het verwerven van externe financiering van (grote) projecten heb je intensief contact met provincie, Den Haag en Brussel. Je netwerkt met belanghebbenden en (regionale) samenwerkingsverbanden en je toetst vroegtijdig projectideeën bij relaties.

Samen met je collega’s bepaal je periodiek welke projecten en ambities prioriteit hebben en wat daarbij de subsidiemogelijkheden zijn. Je geeft advies over de te maken keuzes en over het aanvragen hiervan. Bij toegekende subsidies zorg je samen met de subsidiebeheerder voor een heldere uitvoering. Je bewaakt de voorwaarden en monitort de voortgang en verantwoording.

Het team

Team Beleid bestaat uit ongeveer 100 medewerkers; beleidsadviseurs, beleidsondersteuners en programmamanagers. Samen ontwikkelen zij beleid op diverse terreinen, waaronder Meedoen, Werk en Inkomen, Jeugd & Onderwijs, Ruimtelijke Ontwikkeling, Milieu en Duurzaamheid, Energietransitie Economie, Kunst, Cultuur en Erfgoed en Veiligheid. Het delen van kennis, inzichten en ervaringen resulteert in meer draagvlak, een optimale samenwerking en uiteindelijk passend beleid voor de inwoners en organisaties van de gemeente Deventer.

Over jou

Wij zoeken een collega die gedreven is en beschikt over visie en overtuigingskracht. Netwerken gaat je natuurlijk af, je bent altijd op zoek naar kansen en mogelijkheden voor subsidieverwerving. Daarnaast ben je politiek-sensitief en initiatiefrijk. Je enthousiasmeert anderen en je werkt planmatig.

Jouw ervaring

 • Je beschikt over:
 • wo werk- en denkniveau
 • kennis en ervaring in het werken met regionale, nationale en Europese subsidieregelingen
 • bij voorkeur relevante werkervaring in een vergelijkbare functie binnen de (gemeentelijke) overheid

Ons aanbod

Hebben wij je interesse gewekt? Dit bieden wij jou:

 • Pensioenopbouw bij het ABP;
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Via het keuzemodel kun je je Individueel Keuzebudget inzetten voor aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten;
 • Een regeling betaald ouderschapsverlof en verhuiskostenregeling.

Daarom kiezen voor Deventer

Werken voor Deventer. Stad om van te houden. Historische Hanzestad aan de IJssel. Voor een organisatie waar je gestimuleerd wordt het beste in jezelf naar boven te halen. Wij zijn authentiek en groeien mee met de uitdagingen en ontwikkelingen in de gemeente. Daar werken 800 collega's elke dag met energie aan. Dit doen wij graag samen met onze inwoners en ondernemers.

Lijkt het je wat? Neem snel contact op!

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Sandra van Hoorn, teammanager, telefoonnummer: 06-22492180 of Rob Lub, teammanager telefoonnummer: 06-20973295 in de week van 22 t/m 26 februari.

Solliciteer uiterlijk op 28 februari 2021 via het digitale sollicitatieformulier.

De gesprekken vinden plaats op woensdag 10 maart 2021.

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.