Informatie-architect

Als informatie-architect bij DOWR heb jij een grote bijdrage in de doorontwikkeling van de IT-dienstverlening van onze organisaties. Zo werk je bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van een integraal klantbeeld, waardoor het domein Dienstverlening inwoners nog beter kan voorzien van de juiste informatie en hulp. Je werkt samen met gebruikers, managers en met directies om de doelen en opgaven van de gemeenten te realiseren. Het is een functie met veel vrijheid en met kansen om jezelf te ontwikkelen!

 • Opleidingsniveau: hbo/wo
 • Aantal uren: 36 uur per week
 • Vakgebied: ICT
 • Salarisindicatie: € 2973 tot € 5169 (aanloopschaal 10 / functionele schaal 11)
 • Sollicitatietermijn: tot en met maandag 1 maart
 • Contractvorm: jaarcontract, met perspectief op een vast dienstverband

Jouw werk

Je bent verantwoordelijk voor architectuurontwerpen van complexe vraagstukken op i-gebied. Een voorbeeld hiervan is het eerdergenoemde integraal klantbeeld, maar je kan ook betrokken zijn bij het aanschaffen van een nieuw informatiesysteem voor het sociaal domein. Je bekijkt bijvoorbeeld om welke informatie het gaat, waar deze informatie vandaan komt, wat de impact is op de privacy van deze gegevens en hoe het is opgeslagen. Je werkt toe naar een advies of oplossing en je bespreekt dit vervolgens met de business. Het is als informatie-architect belangrijk dat je analytisch bent en methodisch te werk gaat. De oplossing of het advies zorgt bijvoorbeeld voor procesaanpassingen of een aanpassing in het systeem. Dit heeft impact op de organisatie en de manier van werken en daarom zoeken we iemand die communicatief sterk is, zodat je jouw collega’s mee kan nemen in de verandering.

Door jouw communicatieve vaardigheden kun je mensen meenemen in je verhaal en draagvlak creëren voor jouw advies. Jouw werkt heeft impact op de hele organisatie en dat maakt deze functie zo uitdagend en interessant. Jouw werk komt enerzijds voort uit het beantwoorden van complexe vraagstukken en aan de andere kant zoeken we iemand die proactief de organisatie in gaat. In deze functie werk je nauw samen met Jorrit, de enterprise architect en met de Ronny, de technisch architect.

Over jou

Jouw rol binnen de organisatie is verbinden, vertalen en bewaken. Je verbindt de wensen van de organisatie, vertaalt het naar informatiestromen en je bewaakt de uitgangspunten en de randvoorwaarden. We vinden het daarom belangrijk dat je over de volgende kwaliteiten beschikt:

 • analytisch
 • methodisch werken
 • communicatief sterk
 • proactief
 • zelfstandig

Jouw ervaring

 • Ervaring met informatie architectuur-vraagstukken binnen een organisatie;
 • Ervaring met methodisch werken;
 • Een afgeronde hbo of wo opleiding, zoals bedrijfskundige informatica, technische bedrijfskunde of IT.

Beschik jij niet over deze ervaring of heb je een andere studie afgerond en denk jij onze informatie-architect te zijn? Dan lezen we dat graag terug in een gemotiveerde sollicitatiebrief.

Het team

DOWR-I werkt voor 3 gemeenten (Deventer, Olst-Wijhe en Raalte) en ruim 1.250 gebruikers. We zijn met 75 medewerkers actief op de terreinen Informatie Management Advies, Architectuur, IT-beheer, Functioneel Beheer en Business Control.

Ons aanbod

Hebben wij je interesse gewekt? Dit bieden wij jou:

 • pensioenopbouw bij het ABP
 • een individueel keuzebudget van 17,05%. Via het keuzemodel kun je je Individueel Keuzebudget inzetten voor aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten
 • een goede thuiswerkregeling
 • een regeling betaald ouderschapsverlof en verhuiskostenregeling

Daarom kiezen voor Deventer

Werken voor Deventer. Stad om van te houden. Historische Hanzestad aan de IJssel. Voor een organisatie waar je gestimuleerd wordt het beste in jezelf naar boven te halen. Wij zijn authentiek en groeien mee met de uitdagingen en ontwikkelingen in de gemeente. Daar werken 800 collega's elke dag met energie aan. Dit doen wij graag samen met onze inwoners en ondernemers.

Lijkt het je wat? Neem snel contact op!

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Simon Koster, groepsmanager IT, 06-23293561. We zien je sollicitatie graag tegemoet via ons sollicitatieformulier.

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.