Beleidsadviseur Vergunningen, Toezicht en Handhaving

Als beleidsadviseur VTH werk je in een actueel en dynamisch werkveld. Je bent betrokken bij de Omgevingswet en de wet WKB. En je implementeert de nieuwe risicoanalyse-tool. Je haalt informatie op bij programmanagers en andere collega’s als input voor het jaarverslag, uitvoeringsplan en het beleidsplan. Ben jij schrijfvaardig en proactief en heb je affiniteit met vergunningen, toezicht en/of handhaving? Lees dan snel verder.

Opleidingsniveau: Wo 
Aantal uren: 32 -36 uur 
Vakgebied: Vergunningen, Toezicht en Handhaving 
Salarisindicatie: €3561 – €5872 (schaal 11/schaal 12)
Sollicitatietermijn: Tot we een geschikte kandidaat hebben gevonden 
Contractvorm: Bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband 

Jouw werk 

Het werk van beleidsadviseur VTH is uitdagend en gevarieerd. Door veranderende wet- en regelgeving, zoals de Omgevingswet en Wet kwaliteitsborging is het werkveld volop in beweging. Je zorgt ervoor dat landelijke richtlijnen en lokale situaties vertaald worden in een praktische en efficiënte aanpak. Dit verwerk je in beleidsnotities en jaarprogramma’s. Hiervoor heb je nauw contact met programmamanagers en collega’s uit het werkveld. Hoeveel vergunningen verwachten we te verlenen? Hoeveel controles gaan we uitvoeren? Waar gaan we meer toezicht op houden? Dit zijn vragen waar jij antwoord op wil. Je werkt met name veel samen met collega’s van de veiligheid, duurzaamheid en ruimtelijke ontwikkeling.  

Je zorgt dat het beleid wordt geborgd in de organisatie waarbij wordt voldaan aan de wettelijke vereisten door de gemeente. Je stemt af met bestuur en stakeholders, je volgt regionale en landelijke ontwikkelingen op de voet en je neemt deel aan regionale overleggen. Je bent projectleider voor de voorbereiding, opstelling, besluitvorming, uitvoering en evaluatie van het beleid. Je monitort en je stuurt bij in overleg met de team- en programmamanagers. Daarnaast ben je gesprekspartner en adviseur van het bestuur en aanspreekpunt voor collega's en stakeholders voor de VTH beleids- en uitvoeringscyclus.  

Over jou  

Je hebt een stevige persoonlijkheid die vertrouwen wekt en resultaatgericht is. Je neemt graag initiatief en je hebt een sterk zelf organiserend vermogen. Dat is belangrijk omdat je informatie moet ophalen in de organisatie. Hoofd- en bijzaken kun je goed scheiden, je bent communicatief sterk en politiek-bestuurlijk sensitief. Je bent tactisch ingesteld en hebt kennis van het strategische en operationele niveau. Uiteraard ben je schrijfvaardig sterk omdat je informatie gaat omzetten in beleidsstukken. 

Jouw ervaring 

Beschik je daarnaast over:  

  • Afgeronde hbo,- of wo-opleiding (bijvoorbeeld bestuursrecht, planologie, bouwkunde, milieukunde, veiligheidskunde); 
  • Aantoonbare meerjarige ervaring als beleidsadviseur;
  • Aantoonbare kennis van projectmatig werken. 

Het team  

Team Beleid bestaat uit ongeveer 100 medewerkers; beleidsadviseurs, beleidsondersteuners en programmamanagers. Samen ontwikkelen zij beleid op diverse terreinen, waaronder Meedoen, Werk en Inkomen, Jeugd & Onderwijs, Economie, Kunst, Cultuur en Erfgoed, Ruimtelijke Ontwikkeling, Milieu en Duurzaamheid, Energietransitie en Veiligheid. Het delen van kennis, inzichten en ervaringen resulteert in meer draagvlak, een optimale samenwerking en uiteindelijk passend beleid voor de inwoners en organisaties van de gemeente Deventer. 

Ons aanbod  
Hebben wij je interesse gewekt? Dit bieden wij jou: 

  • Pensioenopbouw bij het ABP;
  • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld fiscale uitruil woon-werk verkeer, aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten; 
  • Een regeling betaald ouderschapsverlof;
  • Goede faciliteiten voor thuiswerken. 

Daarom kiezen voor Deventer  

Werken voor Deventer. Stad om van te houden. Historische Hanzestad aan de IJssel. Voor een organisatie waar je gestimuleerd wordt het beste in jezelf naar boven te halen. Wij zijn authentiek en groeien mee met de uitdagingen en ontwikkelingen in de gemeente. Daar werken 800 collega's elke dag met energie aan. Dit doen wij graag samen met onze inwoners en ondernemers. 

Lijkt het je wat? Neem snel contact op!   

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Sandra van Hoorn (teammanager Beleid) via telefoonnummer 06 - 22 49 21 80. We hanteren een open sollicitatiedatum.  

Je kunt reageren via het digitale sollicitatieformulier. Dat betekent dat we continu de sollicitaties beoordelen. Zien we potentie? Dan nodigen we jou uit voor een gesprek!  

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.