Adviseur Finance & Control (3x)

Ben jij een tacticus? Een adviseur met een flinke dosis lef? Geef jij graag advies over bedrijfseconomische vraagstukken in een politieke omgeving? Lees dan vooral verder. Wij zoeken 3 adviseurs Finance & Control. Heb je al veel ervaring? Dan komen we graag met jou in gesprek. En sta je aan het begin van je loopbaan? Stop dan niet met lezen, want dit is misschien wel jouw kans!

Opleidingsniveau: hbo+/wo
Aantal uren: 32-36
Vakgebied: finance & control
Salarisindicatie: € 2.914 tot € 5.067
Sollicitatietermijn: tot en met 26 februari 2020
Contractvorm: 2x onbepaald en 1x bepaalde tijd voor 1 jaar

Jouw werk

Je gaat werken bij de gemeente Deventer. Vanuit het prachtige stadhuis zorg je er samen met je collega’s voor dat de financiën van de gemeente Deventer en de verbonden partijen op orde zijn.

Je ondersteunt en adviseert de directieraad en het programma- en lijnmanagement op het gebied van doelmatigheid, doeltreffendheid, finance en control. Je initieert en begeleidt managementgesprekken. In dat kader toets je ook directie- en bestuursvoorstellen. Je signaleert en adviseert. Soms gaat dat over (mogelijke) afwijkingen of onoverbrugbare verschillen van inzicht aan concern, regiemanagers en directieraad. Je bent goed in staat te adviseren over bedrijfskundige en bedrijfseconomische/financieel-economische vraagstukken.

Jij verzorgt op concernniveau de ondersteuning voor de gemeentelijke programma’s zoals openbare orde & veiligheid, meedoen, milieu en/of inkomensvoorziening & arbeidsmarkt. Je ondersteunt daarnaast nog een aantal teams en heb je enkele verbonden partijen vanuit de aandeelhoudersfunctie van de gemeente onder je hoede.

Verder bestaan je werkzaamheden bestaan uit het analyseren en beheren van de algemene uitkering en treasury.

Je bent hét aanspreekpunt en sparringpartner voor programma- en lijnmanagement op het gebied van planning-en-control. Zoals jaarrekening, begroting, kadernota en kwartaalrapportages. Je signaleert en analyseert knelpunten, kansen, risico’s bij de realisatie van de planning & controlcyclus en adviseert hierover.

We kunnen jouw expertise heel goed gebruiken, want onze ambities zijn hoog! We willen vooroplopen en zijn toekomstgericht. Je krijgt ambitieuze en gedreven collega’s waar je op niveau mee kunt sparren. De organisatie geeft je ruimte om eigen ideeën in te brengen en uit te werken. Alles wat je dus bedenkt en maakt, daar heb je zelf gemak van.

Over jou

Behalve dat je een kei bent in je vak, is dit minstens zo belangrijk:

 • je bent een tacticus die rekening houdt met de politieke en financiële impact van wat er in de gemeente en in ‘jouw’ programma’s omgaat;
 • je bent een energieke en vakbekwame gesprekspartner, die met lef durft te adviseren;
 • je bent pragmatisch en ambitieus;
 • je bent een creatieve denker;
 • je toont initiatief en hebt een onafhankelijke houding;
 • samenwerken en verbinden is aan jou besteed;
 • je houdt van vernieuwing en hebt kwaliteit hoog in het vaandel staan.

Jouw ervaring

We kunnen een goede match zijn als:

 • je een wo-opleiding op bedrijfseconomisch gebied hebt afgerond;
 • je minimaal 5 jaar ervaring hebt opgedaan als adviseur in een vergelijkbare adviesfunctie;
 • je ruime kennis hebt van BBV en instrumenten en systemen in het vakgebied;
 • je ruime kennis hebt van en kennis hebt opgedaan met projectmanagement, risicomanagement en doelmatigheidsvraagstukken.

Oók als high potential komen we graag met jou in gesprek. We bieden je graag een goede leerschool, waarmee je een basis legt voor je verdere loopbaan.

Ons aanbod

Wij vragen veel van jou, maar daar krijg je ook veel voor terug, namelijk een professionele werkomgeving en een hecht en collegiaal team Finance & Control. Je werkt voor een prachtige 100.000+ gemeente in misschien wel het mooiste stadhuis van Nederland. Hebben wij je interesse gewekt? Dan staan daar aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden tegenover, namelijk:

 • salarisindicatie minimaal € 2.914 tot € 5.067 (schaal 11);
 • 36-urige werkweek met flexibele werktijden, ook thuiswerken is mogelijk;
 • pensioensopbouw bij het ABP;
 • een individueel keuzebudget van 17,05%. Via het keuzemodel kun je je Individueel Keuzebudget inzetten voor aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten;
 • reiskostenvergoeding bij tijdelijk dienstverband en fiscale reiskostenregeling bij vaste aanstelling;
 • verder hebben wij een regeling betaald ouderschapsverlof en verhuiskostenregeling.

Waarom voor Deventer kiezen?

Werken voor Deventer. Stad om van te houden. Historische Hanzestad aan de IJssel. Voor een organisatie waar je gestimuleerd wordt het beste in jezelf naar boven te halen. Waar werken met lef wordt beloond. Wij zijn authentiek en groeien mee met de uitdagingen en ontwikkelingen in de gemeente. Daar werken 800 collega's elke dag met energie aan. Dit doen wij graag samen met onze inwoners en ondernemers.

Het team

Wij zijn een team van financiële professionals die zorgen voor uitstekende financiële adviezen, wij stellen begrotingen en rekeningen op en bewaken de gestelde kaders via onze planning- en controlcyclus. Wij zijn hecht in onze samenwerking, eerlijk in onze feedback en hebben een open cultuur waarin veel gelachen wordt.

Lijkt het je wat? Neem snel contact op!

Herken jij je in de bovenstaande tekst en lijkt deze functie je wel wat? Heb je vragen over de vacature? Dan horen we graag van je! Daarvoor kun je bellen met Dick Bosveld, manager Finance en Control via 06-48430766. Je belangstelling kun je alleen via het digitale sollicitatieformulier kenbaar maken. Wij ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk 26 februari 2020.