Senior project- en procesmanager

Je werkt aan complexe, strategische projecten op het gebied van de energietransitie, woningbouwprogrammering of gebiedsontwikkeling. In het kader van de energietransitie werk je bijvoorbeeld aan de Regionale Energietransitie Strategie of het Energieplan 2022. Deze projecten zijn verdeeld in verschillende deelprojecten waar je met collega’s werkt aan vraagstukken op het gebied van windturbines, zonneparken en andere mogelijkheden om duurzame elektriciteit op te wekken.

Opleidingsniveau: hbo+/wo
Aantal uren: 32 – 36 uur
Vakgebied: projectmanagement
Salarisindicatie: € 4.777 tot € 6.365 (schaal 13)
Sollicitatietermijn: tot en met 5 januari 2021
Contractvorm: bepaalde tijd van een jaar met uitzicht op vast

Jouw werk

Je bent verantwoordelijk voor de opzet van het proces voor de verschillende projecten en je geeft vorm aan het risicomanagement. Je regisseert het proces met externe partijen en gemeentelijke experts en stuurt de verschillende projectteams aan. Je coördineert de projecten, bepaalt de planning en je ben betrokken bij de uitvoering.

De projecten hebben een hoge politieke impact dus bestuurlijke borging is hierbij belangrijk. Je adviseert het gemeentebestuur en organiseert het bestuurlijk besluitvormingsproces. Ook organiseer je de betrokkenheid van de samenleving. Daarnaast onderhandel je met (private) partijen over transacties, samenwerkingsvormen en overeenkomsten. Tot slot signaleer en rapporteer je over de belangrijkste elementen van het project zoals geld, organisatie, tijd, informatie en kwaliteit.

Over jou

Wij zoeken een collega die op diplomatieke wijze invloed uitoefent en senioriteit uitstraalt. Iemand die zichtbaar is en het netwerk benut om projectdoelen te realiseren en mensen en organisaties bij elkaar te brengen. Die oog heeft voor de bredere integrale maatschappelijke opgaven en deze synergie benut om te komen tot creatieve oplossingen en haalbare initiateven. Je bent gewend om leiding te geven aan projectteams met expertises van binnen en buiten de organisatie.

Heb jij ervaring met het bestuurlijke proces en ben je stevig in je advies? Kun je daarnaast goed onderhandelen en risico’s in beeld brengen? Dan maken we graag op korte termijn kennis met je.

Jouw ervaring

Je beschikt over:

  • hbo+/wo werk- en denkniveau
  • minimaal 5 jaar recente ervaring met (ontwikkelings-)projecten in de rol van projectmanager op het terrein van energietransitie en/of gebiedsontwikkeling (van woningbouw)
  • ruime aantoonbare ervaring met grote en/of politiek gevoelige projecten
  • ruime ervaring met inwonersparticipatie in je projecten

Ons aanbod

Hebben wij je interesse gewekt? Dit bieden wij jou:

  • pensioenopbouw bij het ABP
  • een individueel keuzebudget van 17,05%. Via het keuzemodel kun je je Individueel Keuzebudget inzetten voor aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten
  • fiscale reiskostenregeling en thuiswerkfaciliteiten
  • een regeling betaald ouderschapsverlof en verhuiskostenregeling

Het team

Team PRO (100 collega’s) staat voor een professioneel hoogwaardige manier van werken, transparante afspraken en resultaatgerichtheid. Samen bouwen we aan een toekomstbestendig, leefbaar Deventer. Denk aan thema’s zoals energietransitie, klimaat(adaptatie), duurzaamheid en participatie. Je komt terecht in een team waarin plezier in het werk en een gezonde dosis humor kenmerkend zijn. We inspireren, innoveren en leren van elkaar.

Daarom kiezen voor Deventer

Werken voor Deventer. Stad om van te houden. Historische Hanzestad aan de IJssel. Voor een organisatie waar je gestimuleerd wordt het beste in jezelf naar boven te halen. Wij zijn authentiek en groeien mee met de uitdagingen en ontwikkelingen in de gemeente. Daar werken 800 collega's elke dag met energie aan. Dit doen wij graag samen met onze inwoners en ondernemers.

Lijkt het je wat? Neem snel contact op!

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met John Beuving, telefoonnummer: 06-21882571 of Lieke van Berkum, telefoonnummer: 06-22272235. Solliciteer uiterlijk op 5 januari 2021 via ons sollicitatieformulier. De gesprekken vinden plaats in de week van 11 tot en met 15 januari 2021.

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.