Wijkmanager

Als wijkmanager ben je de verbinder tussen bewoners, (partner)organisaties, de gemeentelijke organisatie en het gemeentebestuur. In jouw wijk ben je duidelijk aanwezig en in contact met bewoners (-vertegenwoordigers), ondernemers, (sport)verenigingen en maatschappelijke organisaties. Daarbij richt je je op het realiseren van gezamenlijke belangen en doelstellingen. Je geeft advies bij beleidsontwikkelingen en bent nauw betrokken bij het proces van definiëring, besluitvorming en uitvoering van bewonersinitiatieven.

 • Opleidingsniveau: hbo
 • Aantal uren: 32 - 36 uur
 • Vakgebied: sociaal/maatschappelijk
 • Salarisindicatie: € 3.561 tot € 5.169 (Schaal 11)
 • Sollicitatietermijn: tot en met 29 november 2020
 • Contractvorm: bepaalde tijd van een jaar met uitzicht op vast contract

Jouw werk

Verbinder
Als relatiemanager bouw en onderhoud je binnen je wijk netwerken met (potentiële) samenwerkingspartners. Als wijkmanager breng je informatie uit de wijk ten aanzien van samenwerkingspartners en initiatieven binnen de organisatie onder de aandacht.

Gezicht van de gemeente in de wijk 
Je bent aanspreekpunt voor bewoners en partners met vragen en klachten over de samenwerking in het netwerk. Je overlegt, bemiddelt en onderhandelt tussen bewoners(groepen) en met partners over oplossingen.

Verzamelt gegevens over de wijk 
Je stelt rapportages op over uitkomsten wijkanalyse en legt de analyses voor aan de netwerken. Je zorgt dat de analyse vertaald wordt naar adviezen voor beleidsaanpassing of beleidsontwikkeling.

Adviseur interactie en gebiedsgericht werken 
Je brengt gevraagd en ongevraagd advies uit over interactie met bewoners bij beleidstrajecten. Je stimuleert de dialoog en werkwijze ten aanzien van de balans tussen faciliteren en activeren van bewonersinitiatieven en evalueert deze. Je adviseert bestuur en directie over interactie en gebiedsgericht werken en draagt bij aan een evenwichtige samenstelling en besluitvorming van het wijkteam.

Coördineert de uitvoering van initiatieven 
Je overlegt met bewoners(groepen) over de uitvoering van initiatieven en maakt hierover afspraken en bewaakt de voortgang op afstand. Daarbij faciliteer je bewoners(groepen) bij het verminderen van hoge drempels in de systeemwereld. Je beheert het wijkbudget, verleent opdrachten, doet aanbestedingen en beslist over subsidiering van snelle acties en maatregelen. Ook rapporteer je aan het wijkteam, de opdrachtgever en wijkwethouder bij problemen en adviseer je bij het vinden van een oplossing.

Het team

De missie van WijDeventer is bewoners(groepen) te stimuleren zelf initiatieven te nemen ter verbetering van de leefbaarheid en van de onderlinge hulp in buurt of dorp en om deze bewoners(groepen) te ondersteunen bij de uitwerking en het bereiken van concrete resultaten.

De vakgroep bestaat uit 9 enthousiaste en betrokken wijkmanagers die elk verantwoordelijk zijn voor  één van de negen wijken of gebieden en daarbij nauw samenwerken met het wijkopbouwwerk, sociale teams en andere partners binnen en buiten de gemeente.

De vakgroep maakt deel uit van het team Inrichting Beheer Leefomgeving. Binnen team IBL wordt op verschillende kennisgebieden regie gevoerd op en in invulling gegeven aan de kwaliteit van de Deventer leefomgeving, het ruimtelijk beheer en ontwikkeling van stad en wijken.

Over jou

 • Je kunt makkelijk schakelen tussen verschillende rollen. Soms ben je bemiddelaar en probleemoplosser op het andere moment voorzitter, coördinator of organisator;
 • Je houdt van tempo en staat open voor overleg en discussie;
 • Je bent sociaal en bestuurlijk sensitief;
 • Je hebt een goed ontwikkeld beoordelingsvermogen en weet overtuigend richting te geven aan allerlei groepsprocessen.

Jouw ervaring

Je beschikt over:

 • een opleiding op minimaal hbo-niveau
 • ervaring met het werken in of kennis van het werken met een gemeentelijke organisatie (pré)

Ons aanbod

Hebben wij je interesse gewekt? Dit bieden wij jou:

 • pensioenopbouw bij het ABP
 • een individueel keuzebudget van 17,05%. Via het keuzemodel kun je je Individueel Keuzebudget inzetten voor aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten
 • reiskostenvergoeding bij tijdelijk dienstverband en fiscale reiskostenregeling bij vaste aanstelling
 • een regeling betaald ouderschapsverlof en verhuiskostenregeling

Daarom kiezen voor Deventer

Werken voor Deventer. Stad om van te houden. Historische Hanzestad aan de IJssel. Voor een organisatie waar je gestimuleerd wordt het beste in jezelf naar boven te halen. Wij zijn authentiek en groeien mee met de uitdagingen en ontwikkelingen in de gemeente. Daar werken 800 collega's elke dag met energie aan. Dit doen wij graag samen met onze inwoners en ondernemers.

Lijkt het je wat? Neem snel contact op!

Voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met de wijkmanagers Carolien Harkema, telefoonnummer: 06 51556423 of Joris Hendriks, telefoonnummer 06 51554132.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Arend Sick, teammanager, telefoonnummer: 06 51891522.

Solliciteer uiterlijk op 29 november 2020 via het digitale sollicitatieformulier.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.