Woordmerk Werken voor Deventer

Beleidsadviseur Kunst, cultuur en erfgoed 

Je werkt als beleidsadviseur kunst, cultuur en erfgoed mee aan de toekomst van de culturele sector. Dit doe je door de samenwerking in Deventer en omstreken te verbeteren en vernieuwing op gang te brengen. Verschillende maatschappelijke opgaven hebben grote impact op de culturele sector De komende jaren geven we vorm aan nieuwe meerjarige afspraken, nieuwbouwprojecten en zetten we in op de verbinding tussen cultuur en andere domeinen in de gemeente, zoals economie, gebiedsontwikkeling en openbare ruimte. We zoeken een ervaren beleidsadviseur die samen met collega’s hiermee aan de slag gaat. 

Opleidingsniveau: hbo
Aantal uren: 20 - 24 uur 
Vakgebied: kunst en cultuur 
Salarisindicatie: € 3.090 tot € 5.372 (schaal 11) 
Sollicitatietermijn: tot en met 13 juni 2023 
Contractvorm: bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar, met zicht op een vast dienstverband 

 

Jouw werk 

Je maakt afspraken om de samenwerking tussen culturele instellingen en partners, zowel producenten, amateurs, educatie als vrijwillige programmeurs in Deventer te versterken.  Als aanspreekpunt van een of meerdere instellingen op gebied van podiumkunsten en evenementen ben je verantwoordelijk voor de realisatie van jouw projecten en producten. Je toetst plannen en resultaten aan de verstrekte subsidies en monitort de financiën van de instellingen. Daarnaast adviseer je het college van burgemeester en wethouders, de directie en de programmamanager over de haalbaarheid en voortgang van de plannen en over nieuwe ontwikkelingen. Daarbij zoek je ook de aansluiting met zowel lokaal, regionaal als landelijk beleid. Cultuur staat niet op zichzelf. Het raakt ook andere terreinen, zoals vastgoed en ruimtelijke ordening. Jij zet je actief in zodat culturele waarden hier onderdeel van worden.  

 

Over jou  

Je hebt een sterke persoonlijkheid en kunt je eigen standpunten goed beargumenteren. Je bent kritisch, hebt een frisse blik en het lef om je buiten de gebaande paden te begeven. Netwerken gaat je natuurlijk af; je bent toegankelijk en benaderbaar. Complexe vraagstukken weet je vanuit een brede visie te vertalen naar realiseerbare doelen. Je hebt affiniteit en een goed gevoel voor de politiek bestuurlijke en maatschappelijke context. Verder kun je goed schakelen tussen verschillende soorten opdrachten en abstractieniveaus. Ook het interpreteren van een jaarrekening kost jou geen moeite. 

 

Jouw ervaring  

Je beschikt over:  

  • hbo werk- en denkniveau;  
  • minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie; 
  • kennis van de podiumsector is een pré.  

  

Het team 

Team Beleid bestaat uit ongeveer 100 medewerkers; beleidsadviseurs, beleidsondersteuners en programmamanagers. Samen ontwikkelen zij beleid op diverse terreinen, waaronder Meedoen, Werk en Inkomen, Jeugd & Onderwijs, Economie, Kunst, Cultuur en Erfgoed, Ruimtelijke Ontwikkeling, Milieu en Duurzaamheid, Energietransitie en Veiligheid. Het delen van kennis, inzichten en ervaringen resulteert in meer draagvlak, een optimale samenwerking en uiteindelijk passend beleid voor de inwoners en organisaties van de  gemeente  Deventer. 

 

Ons aanbod  


Hebben wij je interesse gewekt? We bieden jou: 

  • pensioenopbouw bij het ABP; 
  • een individueel keuzebudget van 17,05%. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld fiscale uitruil woon-werk verkeer, aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten;  
  • een regeling betaald ouderschapsverlof; 
  • goede faciliteiten voor thuiswerken.

 

We werken flexibel

We kiezen op basis van ons werk wat een handige werkplek is. Soms is dat kantoor, een andere keer thuis, maar ook op locatie in de wijk, bij bewoners, organisaties of partners. We behouden het goede van thuiswerken en brengen dit in balans met werken op kantoor of een andere locatie. Dit noemen we toekomstgericht werken: we willen met plezier, veilig, in balans en effectief werken. 

 

Daarom kiezen voor Deventer  

Werken voor Deventer. Stad om van te houden. Historische Hanzestad aan de IJssel. Voor een organisatie waar je gestimuleerd wordt het beste in jezelf naar boven te halen. Wij zijn authentiek en groeien mee met de uitdagingen en ontwikkelingen in de gemeente. Daar werken 800 collega's elke dag met energie aan. Dit doen wij graag samen met onze inwoners en ondernemers. 

 

Lijkt het je wat? Neem snel contact op!   

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Ursela de Lange, teammanager Beleid, via 06 - 15 50 98 31

Solliciteren kan tot en met 13 juni 2023 via het digitale sollicitatieformulier.  De gesprekken vinden plaats op 20 juni 2023. 

  

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.