Woordmerk Werken voor Deventer

Projectleider fysieke leefomgeving

Als projectleider fysieke leefomgeving heb je maar 1 doel, het verbeteren van de leefomgeving van inwoners van de gemeente Deventer. Je werkt aan projecten met verschillende onderwerpen binnen de fysieke leefomgeving, zoals: openbare infrastructuur, groen, (afval)water, woon- en werklocaties, klimaatadaptatie- en hittestress en de energietransitie. Wij zijn op zoek naar een projectleider die plezier beleeft aan het onderhouden en vernieuwen van de fysieke leefomgeving. Een projectleider die energie krijgt om samen met inwoners en bestuur te werken aan het bereiken van het gewenste projectresultaat! 

Opleidingsniveau: hbo/wo
Aantal uren: 32 - 36 uur
Vakgebied: projectmanagement 
Salarisindicatie: € 4.020 tot € 5.725 (schaal 11) 
Sollicitatietermijn: tot en met 31 mei 2023 
Contractvorm: bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband 

 

Jouw werk 

Als projectleider ben je vooral actief binnen het programma Leefomgeving en Bereikbaarheid. Dit programma omvat het onderhoud en verbetering van de openbare ruimte en het uitvoeren van maatregelen voor een betere bereikbaarheid, verkeersmobiliteit, parkeren en de realisatie van nieuwe fysieke infrastructuur. 
  
Naast de fysieke leefomgeving kun je ook worden ingezet op (her)ontwikkeling of herstructurering van woongebieden, bedrijventerreinen of procesbegeleiding van (grote) particuliere ruimtelijke initiatieven. Ook ontwikkelingen op het gebied van energietransitie komen in jouw portefeuille. 

Kortom, je werkt aan verschillende projecten binnen de fysieke leefomgeving. Concreet betekent dit dat je de ene keer werkt aan een project om leefbaarheid in de wijk te vergroten. Onveilige verkeerssituaties op te lossen en de andere keer aan een project met als onderwerp laadpalen of speel- en groenvoorzieningen. Alles om de leefomgeving van de bewoners van de gemeente Deventer te verbeteren.  

Je projectmatige aanpak in combinatie met persoonlijk leiderschap betekent in de praktijk dat je het overzicht over je projecten hebt en dat je weet wat er allemaal nodig is om een project te laten slagen. Je geeft leiding aan projectgroepen in de fysieke leefomgeving, waarvan de leden uit interne en/of externe professionals bestaan.  

Daarnaast zet je marktpartijen in en is het van belang dat je, door de juiste vraag te stellen, de aanbiedingen en oplossingen kunt beoordelen op hun effectieve bijdrage aan het projectresultaat.  

Om betrokkenheid en draagvlak te creëren bestaat een belangrijk deel van je functie uit communicatie en participatie. Je bent het aanspreekpunt voor de diverse stakeholders, zoals: bewoners, ondernemers, de opdrachtgever en collega’s.  

 

Wil je weten wie je collega’s worden? Bekijk de video

Naar een YouTube filmpje

 

Over jou  

Je bent gewend leiding te geven aan projectteams met expertises van binnen en buiten de organisatie. Daarnaast krijg je energie van interactieve processen met belanghebbenden. Je kan je goed inleven in de verschillende belanghebbenden en je zorgt dan ook dat alle belangen op tafel komen.  
 
Ook breng je risico’s in beeld en weet je deze te managen. Daarnaast ben je mondeling en schriftelijk vaardig, analytisch en cijfermatig sterk. Tot slot houd je van vernieuwing en staat kwaliteit hoog in het vaandel.  

  

Jouw ervaring  

We kunnen een goede match zijn als: 

  • je een hbo-opleiding hebt gevolgd op het gebied van civiele techniek, weg- en waterbouw, cultuur- en landschap of ruimtelijke ontwikkeling;
  • je in je recente loopbaan in ruime mate ervaring hebt opgedaan als projectleider van infrastructurele projecten, bij voorkeur (middel)grote onderhoudsprojecten in de fysieke leefomgeving;
  • je ervaring wilt opdoen in het aanleggen van warmtenetten en of projecten op gebied van warmtetransitie;
  • je aantoonbare ervaring hebt met participatietrajecten en krijgt energie van interactieve processen met belanghebbenden;
  • jij je thuis voelt in een omgeving met (grote) politiek bestuurlijke invloeden. 

 

Het team   

Het team PRO van de gemeente Deventer is verantwoordelijk voor alle projecten op het gebied van herstructurering, vastgoed en leefomgeving. Het team bestaat uit ongeveer 115 mensen onderverdeeld in diverse vakgroepen waarin juristen, planeconomen, juridisch planologen, directievoerders, projectsecretarissen, adviseurs planvoorbereiding, projectleiders, makelaars en (senior) projectmanagers werkzaam zijn. Het team wordt aangestuurd door drie teammanagers. Plezier in het werk en een gezonde dosis humor staan voorop. De teamleden worden gedreven om samen verder te bouwen aan een toekomstbestendig, leefbaar Deventer. 

 

Daarom kiezen voor Deventer   

Werken voor Deventer. Stad om van te houden. Historische Hanzestad aan de IJssel. Voor een organisatie waar je gestimuleerd wordt het beste in jezelf naar boven te halen. Wij zijn authentiek en groeien mee met de uitdagingen en ontwikkelingen in de gemeente. Daar werken 900 collega's elke dag met energie aan. Dit doen wij graag samen met onze inwoners en ondernemers.  

 

Ons aanbod

Hebben wij je interesse gewekt? Dit bieden wij jou:  

  • Goede faciliteiten voor thuiswerken; 
  • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld fiscale uitruil woon-werk verkeer, aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten;  
  • Een regeling betaald ouderschapsverlof;   
  • Pensioenopbouw bij het ABP.  

 

We werken flexibel   

We kiezen op basis van ons werk wat een handige werkplek is. Soms is dat kantoor, een andere keer thuis, maar ook op locatie in de wijk, bij bewoners, organisaties of partners. We behouden het goede van thuiswerken en brengen dit in balans met werken op kantoor of een andere locatie. Dit noemen we toekomstgericht werken: we willen met plezier, veilig, in balans en effectief werken.  

  

Lijkt het je wat? Neem snel contact op!    

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met John Beuving (teammanager PRO) via telefoonnummer: 06 - 21 88 25 71 of Lieke van Berkum (teammanager PRO) via telefoonnummer: 06 - 22 27 22 35.  

Eerst de sfeer proeven? Neem contact op met John. Hij nodigt je graag uit voor een kop koffie!  

Solliciteren kan tot en met 31 mei 2023 via het digitale sollicitatieformulier.  

 

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.