Woordmerk Werken voor Deventer

Onafhankelijk voorzitter Adviesraad Sociaal Domein

Heb jij visie op het brede terrein van het sociaal domein, kun je omgaan met verschillende belangen en kun je bestuurlijke adviezen uitbrengen? Lees dan snel verder. 

De Adviesraad Sociaal Domein Deventer (ASDD) is een adviesorgaan van het college van burgemeester en wethouders. De ASDD geeft gevraagd en ongevraagd advies op het gebied van (jeugd)zorg, werk, wonen en welzijn. 

Opleidingsniveau: hbo/wo
Aantal uren: 6-8 uur per week
Vakgebied: sociaal domein
Salarisindicatie: een vrijwilligersvergoeding van € 125 per maand
Sollicitatietermijn: tot en met 1 juni 

 

Jouw werk 

Je houdt de ontwikkelingen bij op het gebied van het sociaal domein (Wmo, participatiewet, jeugdwet). Als voorzitter zit jij de vergaderingen van de ASDD voor. En je behartigt de belangen van de ASDD bij de gemeente Deventer. Het is belangrijk dat je een heldere visie hebt op het functioneren van de adviesraad. Je bent verantwoordelijk voor de totstandkoming van het jaarverslag, beleidsplan en de begroting. Je onderhoudt relaties intern met de verschillende clusters en extern met regionaal voorzittersoverleg en met het landelijk Koepel Adviesraden Sociaal Domein. Voor externe overleggen vertegenwoordig jij de ASDD. De adviesraad bestaat uit 14 personen.  

 

Jouw ervaring  

We zoeken een voorzitter die affiniteit heeft met interactieve beleidsvorming, integrale advisering en belangenbehartiging. Je hebt kennis en inzicht in het brede beleidsterrein van het sociaal domein. Je vindt het een uitdaging je verder te verdiepen in kwaliteitseisen vanuit cliëntenperspectief voor de werkvelden die te maken hebben met maatschappelijke participatie. Je hebt een goed inlevingvermogen en je kan goed luisteren en doorvragen. Als voorzitter ben je in staat met verschillende belangen om te gaan. Je kent de bestuurlijke en politieke gemeentelijke processen en je bent in staat bestuurlijke adviezen te maken. Tot slot weet je mensen te motiveren en te enthousiasmeren. 

 

De voorzitter is: 

  • woonachtig in de gemeente Deventer; 
  • niet politiek, bestuurlijk of ambtelijk actief in Deventer; 
  • onafhankelijk, heeft geen banden met de gemeente of organisatie waarmee de gemeente een zakelijke of subsidierelatie heeft in het kader van de uitvoering van de hiervoor genoemde wetten in het sociaal domein 

 

Lijkt het je wat? Neem snel contact op!   

Solliciteer door jouw CV en motivatiebrief te sturen naar Henk Loderus, vice-voorzitter, via henk.loderus@hotmail.nl. Voor meer informatie kun je Henk Loderus bellen op telefoonnummer 06 - 51 26 37 42.