Werken voor Deventer

Ecoloog

Je ziet het resultaat van je werk terug en dat maakt je trots. Als ecoloog zie je de effecten van je werk in de buitenlucht. Onze ambitie is namelijk om een stevige bijdrage aan een goed en gezond leefklimaat voor onze inwoners te leveren, nu en in de toekomst.

Vanwege de toegenomen vraag vanuit de organisatie zoeken we een extra ecoloog. 

Opleidingsniveau: HBO werk en denkniveau
Aantal uren: 36 uur
Vakgebied: Beleid; Milieu en Duurzaamheid
Salarisindicatie: € 3090,- tot € 5372,- (schaal 11)
Contractvorm: Bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op vast dienstverband

Jouw werk

Samen met collega’s uit je team en met collega’s die bezig zijn met groen, woningbouw, bedrijventerreinen en infrastructuur zorg je voor een juiste implementatie van natuurwetgeving en het Deventer ecologisch beleid in projecten. Natuur Inclusief Bouwen, Ruimtelijke Ordening, Klimaatadaptatie, Energietransitie en Groenbeheer zijn daarbij belangrijk thema's.


Je adviseert, brainstormt en neemt deel aan projectgroepen over uitdagingen waarbij jouw ecologische deskundigheid meerwaarde oplevert. We werken op dit moment aan een Soort Management Plan om te voorkomen dat beschermde diersoorten in de knel komen bij bijvoorbeeld isolatiemaatregelen. Je schakelt tussen beleid en uitvoering en weet wat er nodig is om van beleidsregels tot uitvoerbaar beheer te komen. Je bent vraagbaak voor vrijwilligersgroepen en inwoners en vervult hierin een brugfunctie. 

Over jou 

Wij zoeken een enthousiaste ecologisch adviseur met een praktische manier van werken. Je bent een communicatief sterke gesprekspartner richting collega’s en externe partijen. Vanzelfsprekend ben je gericht op samenwerking, kijk je naar de belangen van de verschillende disciplines, maak je de juiste afweging en kom je tot een goed advies. Daarbij handel je proactief, creëer je draagvlak en breng je verschillende disciplines bij elkaar.

Jouw ervaring 

Je beschikt over:

 • Een afgeronde relevante opleiding op minimaal hbo-niveau met als zwaartepunt de (Nederlandse) ecologie. 
 • Goede kennis van de Nederlandse Flora en Fauna.
 • Aantoonbare werkervaring met ecologisch beheer.
 • Kennis van de Nederlandse natuurwetgeving.
 • Ervaring met politiek-bestuurlijke organisaties is een pré.
 • Schrijven van compacte beleidsteksten en adviseren op beleidsvraagstukken.
 • Ervaring met het werken met complexe (grafische) informatiesystemen.

Het team

Een team waarin we integraal werken, over team, domein en organisatiegrenzen heen. We werken samen volgens onze kernwaarden zorgzaam, open, verantwoordelijk en durf. Het programma Milieu en Duurzaamheid is deels ondergebracht binnen team Beleid, maar kent ook sterke verbinding met andere teams.

Ons aanbod 

Hebben wij je interesse gewekt? Dit bieden wij jou:

 • Goede faciliteiten voor thuiswerken.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld fiscale uitruil woon-werk verkeer, aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten.
 • Een regeling betaald ouderschapsverlof.
 • Pensioenopbouw bij het ABP.

We werken flexibel

We kiezen op basis van ons werk wat een handige werkplek is. Soms is dat kantoor, een andere keer thuis, maar ook op locatie in de wijk, bij bewoners, organisaties of partners. We behouden het goede van thuiswerken en brengen dit in balans met werken op kantoor of een andere locatie. Dit noemen we toekomstgericht werken: we willen met plezier, veilig, in balans en effectief werken.

Daarom kiezen voor Deventer

Werken voor Deventer. Stad om van te houden. Historische Hanzestad aan de IJssel. Voor een organisatie waar je gestimuleerd wordt het beste in jezelf naar boven te halen. Wij zijn authentiek en groeien mee met de uitdagingen en ontwikkelingen in de gemeente. Daar werken 800 collega's elke dag met energie aan. Dit doen wij graag samen met onze inwoners en ondernemers.

Lijkt het je wat? Neem snel contact op! 

Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Daniëlle Beumer, teammanager Beleid, via telefoonnummer 06 - 82 18 27 73. Solliciteren kan via het digitale sollicitatieformulier. We geven je zo spoedig mogelijk een reactie.

 

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.