Werken voor Deventer

Strategisch adviseur energietransitie

Jij geeft vorm aan de energietransitie in Deventer, samen met collega's, bestuur, ondernemers, bewoners, advies- en onderzoekbureaus. Je werkt aan bijzondere projecten gericht op een toekomstbestendig energiesysteem, lokale opwek van duurzame energie en de warmtetransitie. Samen gaan we voor een energieneutraal Deventer. 

Opleidingsniveau: hbo+/wo
Aantal uren: 32 - 36 uur
Vakgebied: milieu, beleid
Salarisindicatie: € 3701 tot € 6103 (schaal 12)
Contractvorm: bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar met uitzicht op vast

Jouw werk  

Je schakelt continu tussen beleidsontwikkeling, strategiebepaling en uitvoeringprogramma’s. Daarbij werk je veel samen met collega’s uit verschillende inhoudelijke programma’s en met onze gebiedspartners. De projecten waar jij aan werkt hebben een grote politieke en maatschappelijke impact. Grootschalige opwek van zon- en windenergie en het realiseren van aardgasvrije woonwijken is noodzakelijk om onze klimaatdoelstellingen te bereiken. De invloed hiervan op de leefomgeving vraagt om goed afgestemde en slimme maatschappelijke keuzes. Bestuurlijke borging is hierbij belangrijk. Je adviseert het gemeentebestuur en zorgt ervoor dat de samenleving betrokken blijft bij wat je doet. Dit is cruciaal. Samen met het programmateam geef jij mede de energietransitie in Deventer vorm.  

Jij faciliteert initiatieven voor opwek van duurzame energie bij de uitwerking en realisatie, zoals zonnedaken in de gebouwde omgeving, zonnevelden en biogas in het buitengebied. Jij bent strategisch gesprekspartner voor de netbeheerders. Met hen maak je afspraken over een goede en tijdige netinpassing van de (grootschalige) energie opwek. Via het samenwerkingsverband Fossielvrij en Betaalbaar Wonen werk je samen met woningcorporaties en Enexis. Met hen wordt elke twee jaar een programmaplan gemaakt waarmee we samen toewerken naar een fossielvrije en betaalbare woningvoorraad in Deventer. Je draagt bij aan het opstellen van Wijkuitvoeringsprogramma’s, isolatieprogramma’s en ondersteunt de warmte-initiatieven en -vragen die uit buurten en wijken komen. De energietransitie vraagt pionierswerk. Samen met partners, collega’s en inwoners werk je ideeën uit en test je nieuwe aanpakken, bijvoorbeeld aanpak voor verduurzaming VvE’s, particuliere verhuurders of natuurvriendelijk isoleren. 

 
Samen met ondernemers, advies- en onderzoeksbureaus verken je de mogelijkheden voor een toekomstbestendige energievoorziening. Denk bijvoorbeeld aan innovatieve oplossingen op gebied van energie(opslag) als oplossing voor netwerkcongestie. Samen met je collega’s binnen het programma verdeel je de werkzaamheden en zorgen jullie samen dat je het hele veld goed overziet.

Over jou  

Optimistisch, inspirerend, vasthoudend, creatief en initiatiefrijk. Dat ben jij. Samenwerken zie je als dé manier om tot resultaat te komen. Je maakt makkelijk contact met inwoners, bedrijven en partners. Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van energie-opwek en warmtetransitie en vertaalt dit naar Deventer context. De strategische plannen die je maakt weet je ook uit te voeren. Daarnaast is het belangrijk dat je politiek en bestuurlijk sensitief bent.

Jouw ervaring 

Je beschikt over: 

  • WO werk- en denkniveau 
  • aantoonbare ervaring en kennis op het terrein van energietransitie (opwek duurzame energie en/of warmtetransitie) 
  • ruim vijf jaar ervaring met beleidsontwikkeling en integrale samenwerkingsprojecten op energiegebied  
  • ruime aantoonbare ervaring met complexe en/of politiek gevoelige projecten  
  • ervaring met inwonersparticipatie is een pre 

Het team  

De vraagstukken van nu en morgen vragen om integraliteit en om professionals die kennis en ervaringen uitwisselen over hun inhoudelijke expertise heen. Om hier de optimale context voor te creëren is alle beleidsontwikkeling binnen de gemeente Deventer samengebracht in één team: Team Beleid. Een team waarin we integraal werken, over team, domein en organisatiegrenzen heen. We werken samen volgens onze kernwaarden zorgzaam, open, verantwoordelijk en durf. 

Ons aanbod  

Hebben wij je interesse gewekt? Dit bieden wij jou: 

  • Goede faciliteiten voor thuiswerken 
  • Een individueel keuzebudget van 17,05% bovenop jouw salaris. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld fiscale uitruil woon-werk verkeer, aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten; 
  • Een regeling betaald ouderschapsverlof  
  • Pensioenopbouw bij het ABP

We werken flexibel  

We kiezen op basis van ons werk wat een handige werkplek is. Soms is dat kantoor, een andere keer thuis, maar ook op locatie in de wijk, bij bewoners, organisaties of partners. We behouden het goede van thuiswerken en brengen dit in balans met werken op kantoor of een andere locatie. Dit noemen we toekomstgericht werken: we willen met plezier, veilig, in balans en effectief werken. 

 

Daarom kiezen voor Deventer

 Werken voor Deventer. Stad om van te houden. Historische Hanzestad aan de IJssel. Voor een organisatie waar je gestimuleerd wordt het beste in jezelf naar boven te halen. Wij zijn authentiek en groeien mee met de uitdagingen en ontwikkelingen in de gemeente. Daar werken 800 collega's elke dag met energie aan. Dit doen wij graag samen met onze inwoners en ondernemers. 

 

Lijkt het je wat? Neem snel contact op!

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Henk Martijn Schuldink, Teammanager, via telefoonnummer 06 - 41 50 14 90 of Simon Miske, Programmamanager energietransitie, via telefoonnummer 06 - 21 48 88 72. Solliciteer uiterlijk 11 april 2023 via het digitale sollicitatieformulier

De gesprekken vinden plaats op 20 april. 

 

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.