Werken voor Deventer

Medewerker(s) toegang jeugd

Medewerker toegang jeugd

Medewerker toegang jeugd

Jij voert de regie op het hele proces van melding, uitvoering, monitoring tot en met de evaluatie van de hulp bij opgroeivragen van onze jongste inwoners. Je bent het eerste aanspreekpunt voor het gezin.

Opleidingsniveau: hbo
Aantal uren: 28 - 36 uur
Vakgebied: Jeugdhulpverlening
Salarisindicatie: € 3.090 tot en met € 4.671 (schaal 10)
Sollicitatietermijn: tot en met 5 februari 2023
Contractvorm: voor de duur van 1 jaar, met optie tot vast

Jouw werk

Je neemt aanvragen in behandeling, checkt hierbij of de melding binnen de Jeugdwet valt, onderzoekt de hulpvraag en verwijst zodat zorgpartners de hulpvraag kunnen oppakken. Je doet nader onderzoek naar de thuissituatie, kijkt samen naar behoeften en vormt een diagnostisch beeld. Samen werk je toe naar de doelen in het gezinsplan. Je stimuleert en versterkt de zelfredzaamheid in het omgaan met problemen rond opgroeivragen.   

Je monitort de zorgverlening over de voortgang van trajecten en draagt bij aan verbeterpunten. Het doel is dat jeugd en gezinnen die hulp nodig hebben ook de juiste hulp krijgen, en niet steeds van het kastje naar de muur gestuurd worden. Hier speel jij een belangrijke rol in! Je werkt hierin samen met partners uit het werkveld.

 

Over jou

Je bent sociaal en kunt goed luisteren. Je kunt de vraag achter de vraag ontdekken en vindt het leuk om te puzzelen. Jouw sensitiviteit zorgt ervoor dat je veiligheid rondom kinderen goed inschat. Komt deze in het gedrang, dan reageer je snel en adequaat. Je werkt intern en extern goed samen, en bent zowel systeem- als oplossingsgericht.

We zoeken een analytische collega die knelpunten signaleert en de hulpvraag vertaalt naar hulpverleningsplannen. Deze plannen zijn overzichtelijk en eenduidig. Je hecht waarde aan het actueel houden van rapportages en registratiesystemen.

 

Jouw ervaring

Je beschikt over:

 • Een afgeronde hbo-opleiding maatschappelijk werk (of vergelijkbaar)
 • Een SKJ-registratie, dit is een vereiste
 • Brede basiskennis van opgroeien, opvoeden en van ontwikkelstoornissen
 • Kennis en ervaring met de LVB doelgroep
 • Specifieke expertise op de begeleiding van het jonge kind 0-7 jaar
 • Ervaring met het ambulant begeleiden van casuïstiek met de doelgroepen én in de samenwerking met maatschappelijk werk en de jeugd GGZ


Het team

Team Toegang Jeugd (TTJ) bestaat uit 20 medewerkers toegang, 10 gespecialiseerd ambulant werkers, 3 jeugdconsulenten bij de huisarts en 3 jeugdhulpverleners in het voortgezet onderwijs.

Zij vormen de toegang naar de specialistische jeugdhulp, voeren zelf hulpverleningstrajecten uit en onderhouden nauwe contacten en verwijzen waar mogelijk naar het lokale veld.

Ons aanbod

Hebben wij je interesse gewekt? Dit bieden wij jou:

 • Pensioenopbouw bij het ABP;
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld fiscale uitruil woon-werk verkeer, aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten;
 • Een regeling betaald ouderschapsverlof;
 • Goede faciliteiten voor thuiswerken;
 • Goede werkbegeleiding met o.a. intervisie.

 

We werken flexibel

We kiezen op basis van ons werk wat een handige werkplek is. Soms is dat kantoor, een andere keer thuis, maar ook op locatie in de wijk, bij bewoners, organisaties of partners. We behouden het goede van thuiswerken en brengen dit in balans met werken op kantoor of een andere locatie. Dit noemen we toekomstgericht werken: we willen met plezier, veilig, in balans en effectief werken.

 

Daarom kiezen voor Deventer

Werken voor Deventer. Stad om van te houden. Historische Hanzestad aan de IJssel. Voor een organisatie waar je gestimuleerd wordt het beste in jezelf naar boven te halen. Wij zijn authentiek en groeien mee met de uitdagingen en ontwikkelingen in de gemeente. Daar werken 800 collega's elke dag met energie aan. Dit doen wij graag samen met onze inwoners en ondernemers.

 

Lijkt het je wat? Neem snel contact op! 

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Janine Duiven, groepsmanager team Toegang Jeugd via j.duiven@deventer.nl of via het telefoonnummer: 14 0570. Solliciteren kan tot en met 5 februari 2023 via het digitale sollicitatieformulier. De kennismakingsgesprekken vinden plaats op donderdagochtend 16 februari 2023 en de verdiepende gesprekken staan gepland op dinsdagmiddag 21 februari 2023.

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.