Werken voor Deventer

Verkeerskundige

Verkeerskundige

De gemeente Deventer heeft ruim 30 miljoen ontvangen van het Rijk om de bereikbaarheid en verkeersinfrastructuur te verbeteren en te verduurzamen. Dat betekent dat we op zoek zijn naar een verkeerskundige die ons bij deze mooie opgave gaat helpen! Je komt te werken in een team met veel expertise. Waar je de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen.

Opleidingsniveau: hbo
Aantal uren: 32 - 36 uren
Vakgebied: verkeer
Salarisindicatie: € 2.865 – € 4.671 (schaal 9/10)
Contractvorm: bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband

 

Jouw werk

Als verkeerskundige ben je samen met 2 andere verkeerskundigen het aanspreekpunt voor bewoners, bedrijven, organisaties en collega’s met hun vragen op het gebied van verkeersveiligheid en vervoer.  Je geeft verkeerskundig advies en neemt deel aan projectgroepen bij ruimtelijk ontwikkelingen, reconstructies in de openbare ruimte en op (nieuw)bouwplannen.

Daarnaast vertaal, begeleid en coördineer je de werkzaamheden die voortvloeien uit de gestelde beleidskaders op het gebied van verkeer en vervoer en begeleid je de werkzaamheden naar concrete plannen en uitvoerbare voorstellen. Je hebt een signalerende, analyserende en adviserende rol bij relevante ontwikkelingen in het vakgebied en initiaties vanuit de samenleving. Meer weten over onze plannen? Lees dan het artikel 'Deventer krijgt ruim 30 miljoen euro van kabinet voor bereikbaarheid'.

 

Over jou

Je hebt affiniteit met het ontwerpen van verkeerssituaties. Je hebt een samenwerkingsgerichte, flexibele en proactieve houding naar de diverse betrokken partijen, een goed analytisch vermogen en een no-nonsense mentaliteit. Je bent je oplossingsgericht en houd je onder andere bezig met het onderzoeken en oplossen van problemen op het gebied van mobiliteit.

Je bent een goede verbinder, omgevingsbewust en in staat om goed te luisteren naar inwoners, bedrijven en collega’s. Uiteraard zijn jouw mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden uitstekend op orde, zodat je op een passende wijze invulling geeft aan je functie. Om alle werkzaamheden binnen de gestelde kaders in te vullen, is het van belang dat je goed kunt plannen en organiseren.

Jouw ervaring

  • Je hebt een hbo-opleiding afgerond op het gebied van verkeer en vervoer
  • Je hebt bij voorkeur werkervaring opgedaan bij een gemeente en/of bedrijf op het gebied van verkeer en vervoer;
  • Kennis van AutoCAD of MicroStation is een pré.

 

Het team

Je komt te werken in het team Inrichting, beheer en leefomgeving (IBL), een team van ruim 90 enthousiaste en betrokken collega's die vanuit verschillende kennisgebieden werken aan de kwaliteit van de Deventer leefomgeving. Je werkt intensief samen met de inhoudelijke adviseurs van de teams Beleid en Projecten, Realisatie & Ontwikkeling. Het team vervult een belangrijke rol als adviseur/regisseur op het vlak van de wettelijke, reguliere en beherende taken binnen de diverse vakgebieden. Het team zal jou met open armen ontvangen en voor je klaar staan wanneer dat nodig is. Bekijk het filmpje voor een nog beter beeld van het team!   

Ons aanbod

Hebben wij je interesse gewekt? Dit bieden wij jou:

  • Goede faciliteiten voor thuiswerken
  • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld fiscale uitruil woon-werk verkeer, aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten; 
  • Een regeling betaald ouderschapsverlof;
  • Pensioenopbouw bij het ABP

 

We werken flexibel

We kiezen op basis van ons werk wat een handige werkplek is. Soms is dat kantoor, een andere keer thuis, maar ook op locatie in de wijk, bij bewoners, organisaties of partners. We behouden het goede van thuiswerken en brengen dit in balans met werken op kantoor of een andere locatie. Dit noemen we toekomstgericht werken: we willen met plezier, veilig, in balans en effectief werken.

 

Daarom kiezen voor Deventer

Werken voor Deventer. Stad om van te houden. Historische Hanzestad aan de IJssel. Voor een organisatie waar je gestimuleerd wordt het beste in jezelf naar boven te halen. Wij zijn authentiek en groeien mee met de uitdagingen en ontwikkelingen in de gemeente. Daar werken 800 collega's elke dag met energie aan. Dit doen wij graag samen met onze inwoners en ondernemers.

 

Lijkt het je wat? Neem snel contact op! 

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Freek Smit (verkeerskundige), via het telefoonnummer: 06 - 11 84 31 64 of met Jan-Dirk Steenbruggen (senior verkeerskundige), via het telefoonnummer: 06 - 12 04 15 86. Solliciteren kan via het digitale sollicitatieformulier. We geven je zo spoedig mogelijk een terugkoppeling!

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.

Verkeerskundige