Werken voor Deventer

Beleidsadviseur ruimtelijk erfgoed

Kunst, cultuur en erfgoed zit in ons DNA, draagt bij aan onze identiteit en is van groot maatschappelijk en economisch belang. Het maakt Deventer een aantrekkelijke gemeente om te wonen, te werken én te verblijven. Jij maakt je sterk voor de toekomstbestendigheid van ons erfgoed.

 

Opleidingsniveau: hbo/wo
Aantal uren: 32 - 36 uur
Vakgebied: Erfgoed, Cultuur
Salarisindicatie: € 3090 tot € 5372 (schaal 11) 
Sollicitatietermijn: tot en met 6 februari 2023
Contractvorm: bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband

 

Jouw werk 

Deventer is een van de oudste steden van Nederland met een schat aan erfgoed: veel monumenten, een omvangrijk rijksbeschermd stadsgezicht, en een waardevol buitengebied met karakteristieke erven en landgoederen.   
 
De komende jaren richten we ons vooral op erfgoed en de omgevingswet. Bijvoorbeeld bij strategische gebiedsontwikkeling, of gebiedsvisies of duurzame energieopwekking. Jij houdt je onder meer bezig met de ontwikkeling van een erfgoedkaart en regels in het omgevingsplan. 

Je geeft vorm aan het ruimtelijk erfgoed en relevante regelgeving en wetgeving, bijvoorbeeld het opzetten of actualiseren van een subsidieregeling. Je draagt op alle terreinen en niveaus bij aan afweging, beleidsontwikkeling en besluitvorming. 

Het College van B&W adviseer je over het (ruimtelijk) erfgoedbeleid. Je stemt af met de programmamanager Kunst, Cultuur en Erfgoed, bijvoorbeeld over bestuurlijke dilemma's en prioritering binnen het programma cultuur en erfgoed. Je signaleert maatschappelijke ontwikkelingen en beoordeelt de consequenties hiervan. 

  

Over jou  

Je bent een stevige persoonlijkheid met een frisse blik. Je durft je buiten gebaande paden te begeven. Netwerken gaat je natuurlijk af, zowel binnen als buiten de organisatie. Jouw communicatievaardigheden zijn goed, ook schriftelijk weet je je advies goed over te brengen.

Complexe vraagstukken vertaal je van een brede visie naar realiseerbare doelen. Je kunt goed schakelen en inschatten. Verder ben je creatief, oplossingsgericht, maatschappelijk betrokken en een teamspeler.  
 

Jouw ervaring  

Je beschikt over:  

  • een afgeronde opleiding op hbo- of wo-niveau in een relevante richting (bijv. architectuurgeschiedenis, bouwhistorie);
  • minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
  • ervaring in het werken met tegengestelde belangen; 
  • je hebt kennis van de relevante en actuele wet- en regelgeving op het gebied van Erfgoed en bent op de hoogte van trends en ontwikkelingen in het ruimtelijk domein en de Omgevingswet. 

 

Het team  

De vraagstukken van nu en morgen vragen om integraliteit en om professionals die kennis en ervaringen uitwisselen over hun inhoudelijke expertise heen. Om hier de optimale context voor te creëren is alle beleidsontwikkeling binnen de gemeente Deventer samengebracht in één team: Team Beleid. Een team waarin we integraal werken, over team, domein en organisatiegrenzen heen. We werken samen volgens onze kernwaarden zorgzaam, open, verantwoordelijk en durf. 

 

Ons aanbod

Hebben wij je interesse gewekt? Dit bieden wij jou: 

  • goede faciliteiten voor thuiswerken;
  • een individueel keuzebudget van 17,05%. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld fiscale uitruil woon-werk verkeer, aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten; 
  • een regeling betaald ouderschapsverlof;
  • pensioenopbouw bij het ABP.

 

We werken flexibel  

We kiezen op basis van ons werk wat een handige werkplek is. Soms is dat kantoor, een andere keer thuis, maar ook op locatie in de wijk, bij bewoners, organisaties of partners. We behouden het goede van thuiswerken en brengen dit in balans met werken op kantoor of een andere locatie. Dit noemen we toekomstgericht werken: we willen met plezier, veilig, in balans en effectief werken. 

 

Daarom kiezen voor Deventer  

Werken voor Deventer. Stad om van te houden. Historische Hanzestad aan de IJssel. Voor een organisatie waar je gestimuleerd wordt het beste in jezelf naar boven te halen. Wij zijn authentiek en groeien mee met de uitdagingen en ontwikkelingen in de gemeente. Daar werken 800 collega's elke dag met energie aan. Dit doen wij graag samen met onze inwoners en ondernemers. 

 

Lijkt het je wat? Neem snel contact op!   

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Danielle Beumer via het telefoonnummer 06 - 82 18 27 73 of met Gerda Kroeze, beleidsadviseur erfgoed via het telefoonnummer 06 - 51 36 42 05

Solliciteren kan tot en met 6 februari door je belangstelling kenbaar te maken via het digitale sollicitatieformulier. De gesprekken vinden plaats op dinsdagmiddag 14 februari. 

 

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.