Werken voor Deventer

Stedenbouwkundige

Stedenbouwkundige

Stedenbouwkundige

Als stedenbouwkundige bij de gemeente Deventer denk je mee aan de ruimtelijke agenda voor de stad; je agendeert, organiseert, verbeeldt en denkt integraal mee over de stedelijke vraagstukken. Samen met jouw collega's werk jij aan de ambitieuze plannen om de gemeente van nu en morgen vorm te geven.

Opleidingsniveau: hbo/wo
Aantal uren: 32 -36 uur
Vakgebied: Stedenbouw
Salarisindicatie: € 3.090 tot € 4.671 (schaal 10)
Sollicitatietermijn: Uiterlijk 5 februari 2023
Contractvorm: Bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband

Waarom werken voor Deventer? Deventer is een stad om van te houden. Een historische Hanzestad aan de IJssel. En Deventer groeit! Daarom zoeken wij jou.

Gemeente Deventer heeft o.a. de ambitie om 11.000 woningen te bouwen voor 2035. Deze uitvoering is net gestart. Een interessant moment om binnen te komen! Naast woningen zorgen we tegelijkertijd voor een goede bereikbaarheid en kiezen we voor duurzame energie. Help jij ons om deze plannen te vertalen naar concrete ontwerpen?

Jouw werk

Jij werkt aan stedenbouwkundige ontwerpvraagstukken op verschillende schaalniveaus in de stad en daarbuiten. Zelfstandig werk je aan stedenbouwkundige plannen, masterplannen, ontwikkelvisies, programma’s van eisen en ruimtelijke kaders. Samen met je vakgroep collega's werk je aan concrete ontwerpvraagstukken, waarbij je verantwoordelijk bent voor een integrale afweging. Daarbij maak je deel uit van projectteams met diverse adviseurs.

  

Het team 

Je gaat werken bij team Inrichting en Beheer Leefomgeving (IBL), binnen de vakgroep Stedenbouw en Landschap. Je werkt samen met collega’s vanuit beleid, verkeer, cultuurhistorie, ecologie, waterbeheer en riolering, klimaatadaptatie, beheer en projectmanagement. Samen werken we aan actuele en toekomstige vraagstukken, waaronder de zoektocht naar ruimte voor 11.000 woningen. Maar ook; Stadscampus de Kien, nieuwbouwwijken Steenbrugge en Tuinen van Zandweerd en woon- werkgebied het Havenkwartier.

Bekijk de video voor een indruk van team IBL:

Naar een YouTube filmpje

Over jou

We zoeken een ambitieuze en getalenteerde collega om met ons te werken aan de opgaven waar Deventer momenteel voor staat. Je hebt een heldere visie op het vak en een open houding en je bent daarbij in staat snel uiteenlopende werkzaamheden op te pakken. Je bent resultaatgericht en kunt goed schakelen. Bij het uitoefenen van je functie toon je lef en weet je te inspireren. 

Je maakt zelfstandig sprekende visualisaties en/of kaartbeelden en geeft duidelijk bij je collega’s aan welke input je nodig hebt om tot een goed resultaat te komen. Je bent graag onderdeel van een integraal team met een informele en gedreven werksfeer. En je houd je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied.

 

Jouw ervaring 

  • Een WO opleiding Academie van Bouwkunst Stedenbouw (of aantoonbaar verkregen niveau door opgedane werkervaring)
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
  • Passie voor het vak met een brede kennis van zowel inhoud als proces
  • Beheersing van de volgende computerprogramma’s: Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Indesign, AutoCAD (of Microstation), GIS-applicaties en Sketchup. 

Ons aanbod

 Hebben wij je interesse gewekt? Dit bieden wij jou:

  • Pensioenopbouw bij het ABP;
  • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld fiscale uitruil woon-werk verkeer, aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten; 
  • Een regeling betaald ouderschapsverlof;
  • Goede faciliteiten voor thuiswerken.

 

We werken flexibel 

We kiezen op basis van ons werk wat een handige werkplek is. Soms is dat kantoor, een andere keer thuis, maar ook op locatie in de wijk, bij bewoners, organisaties of partners. We behouden het goede van thuiswerken en brengen dit in balans met werken op kantoor of een andere locatie. Dit noemen we toekomstgericht werken: we willen met plezier, veilig, in balans en effectief werken. 

 

Lijkt het je wat? Neem snel contact op!

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Maarten Hanekamp, senior Stedenbouwkundige, tel: 06-15681723, voor informatie over de procedure kun je contact opnemen met René van Dijk, teammanager Inrichting en Beheer Leefomgeving, telefoon 06-29378126. Solliciteren kan tot uiterlijk 5 februari 2023 door je belangstelling kenbaar te maken via het digitale sollicitatieformulier. Wil je ook je portfolio meesturen.

De gesprekken vinden plaats op vrijdag 17 februari 2023.

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.