Werken voor Deventer

Business developer energietransitie

“Ik ben al 25 jaar ondernemer op het gebied van energie binnen de gemeente Deventer. Ik heb de mooiste baan die je je maar kan voorstellen!”, aldus Ron Sint Nicolaas. En Ron wil graag het stokje overdragen! Je maakt business cases van kansrijke energie-initiatieven. Het is een functie met veel vrijheid waarin je een bijdrage levert aan de klimaatdoelstellingen.

Opleidingsniveau: hbo+/wo 
Aantal uren: 32 -36 uur 
Vakgebied: strategie energietransitie 
Salarisindicatie: € 3701 tot € 6103 (schaal 12) 
Contractvorm: bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband 

 

Jouw werk 

De functie komt beschikbaar omdat de huidige business developer energie met pensioen gaat. Ron: “Ik doe dingen waar ik in geloof. Bij de Gemeente Deventer durven we dingen te doen. Hier gebeurt het!" Je schakelt tussen beleidsontwikkeling, strategiebepaling en projectontwikkeling. Je zet economisch haalbare projecten op die zorgen voor toekomstbestendige en betaalbare energievoorziening voor onze bewoners en bedrijven. Bij het ophalen en opzetten van deze initiatieven let je op de wet, - en regelgeving, financiering en uitvoerbaarheid.  

Een voorbeeld is de mogelijke ontwikkeling van een lokaal/regionaal warmtebedrijf voor heel Deventer. Of energiehubs op bedrijventerreinen waar bedrijven onderling energievraag en -aanbod kunnen uitwisselen. En met drie andere gemeenten uit de regio werken wij samen aan het initiatief om verduurzaming aan woningen betaalbaar te maken. De kansrijke initiatieven zet je om in projecten samen met jouw collega's en mensen uit het werkveld. Je weet bestaande regelgeving, financiële regelingen en financieringsconstructies slim te combineren tot nieuwe instrumenten waarmee de energietransitie wordt versneld. Je werkt veel samen met collega’s uit verschillende inhoudelijke programma’s en projecten. Onder andere met jouw collega’s van finance & controle en met onze gebiedspartners in Deventer en de regio.  

 Je onderhoudt regionale en landelijke netwerken om je rol goed in te kunnen vullen. Je kent je weg bij ministeries, VNG, financiële instellingen en relevante bedrijven. Ook heb je oog voor innovaties en nieuwe maatschappelijke trends. De projecten waarbij je betrokken bent hebben een grote politieke en maatschappelijke impact, dus bestuurlijke borging is hierbij belangrijk. Je adviseert het gemeentebestuur en organiseert het bestuurlijk besluitvormingsproces.  

 

Over jou  

Ondernemend, creatief en verbindend. Je laat je niet zomaar uit het veld slaan want er zullen ook initiatieven van jou zijn die minder kansrijk zijn. Maar jij gaat door! Je ziet samenwerken als de manier om resultaten te behalen en je kunt de vertaalslag maken van strategie naar uitvoering. Je zoekt naar nieuwe wegen om projecten mogelijk te maken, maar hebt ook oog voor risico's.  We vragen geen energiespecialist, maar je moet wel voldoende affiniteit met het thema hebben om je hierin te verdiepen en het speelveld te kunnen overzien. Daarnaast is het belangrijk dat je politiek en bestuurlijk sensitief bent. 

 
Jouw ervaring  

Je beschikt over:  

  • WO werk- en denkniveau en een bedrijfskundige, financiële en/of juridische achtergrond;
  • aantoonbare kennis en ervaring met het opstellen van business cases 

 

Het team  

Je vormt onderdeel van het regieteam Energietransitie binnen het Team Beleid en je maakt als adviseur deel uit van integrale projectteams. Team Beleid bestaat uit ongeveer 100 medewerkers; beleidsadviseurs, beleidsondersteuners en programmamanagers. Samen ontwikkelen zij beleid op diverse terreinen, waaronder Meedoen, Werk en Inkomen, Jeugd & Onderwijs, Economie, Kunst, Cultuur en Erfgoed, Ruimtelijke Ontwikkeling, Milieu en Duurzaamheid, Energietransitie en Veiligheid. Het delen van kennis, inzichten en ervaringen resulteert in meer draagvlak, een optimale samenwerking en uiteindelijk passend beleid voor de inwoners en organisaties van de gemeente Deventer. 

 

Ons aanbod  


Hebben wij je interesse gewekt? Dit bieden wij jou: 

  • goede faciliteiten voor thuiswerken; 
  • een individueel keuzebudget van 17,05%. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld fiscale uitruil woon-werk verkeer, aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten;  
  • een regeling betaald ouderschapsverlof; 
  • pensioenopbouw bij het ABP.

We werken flexibel: we kiezen op basis van ons werk wat een handige werkplek is. Soms is dat kantoor, een andere keer thuis, maar ook op locatie in de wijk, bij bewoners, organisaties of partners. We behouden het goede van thuiswerken en brengen dit in balans met werken op kantoor of een andere locatie. Dit noemen we toekomstgericht werken: we willen met plezier, veilig, in balans en effectief werken. 

 

Daarom kiezen voor Deventer  

Werken voor Deventer. Stad om van te houden. Historische Hanzestad aan de IJssel. Voor een organisatie waar je gestimuleerd wordt het beste in jezelf naar boven te halen. Wij zijn authentiek en groeien mee met de uitdagingen en ontwikkelingen in de gemeente. Daar werken 800 collega's elke dag met energie aan. Dit doen wij graag samen met onze inwoners en ondernemers. 

 

Lijkt het je wat? Neem snel contact op!   

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Henk Martijn Schuldink (Teammanager Beleid) via 06 - 41 50 14 90. We hanteren geen deadline voor deze vacature. We beoordelen continu de sollicitaties en geven je spoedig een terugkoppeling. Solliciteren kan door je belangstelling kenbaar te maken via het digitale sollicitatieformulier.   

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.