Werken voor Deventer

Beleidsadviseur Wonen

Je werkt samen met de stad aan een toekomstbestendig Deventer. We staan voor enorme woningbouwopgave waarin we willen zorgen voor een passende woning voor iedereen. Ook hebben we flinke ambities om in te zetten op het aantrekken van jongeren en de versterking van de arbeidsmarkt. We bouwen vanuit deze ambitie aan nieuwe buurten en wijken én zetten ons in voor het aantrekkelijk houden van de bestaande wijken zodat onze inwoners prettig kunnen wonen.

Opleidingsniveau: hbo 
Aantal uren: 32 - 36 uur 
Vakgebied: beleid, wonen 
Salarisindicatie: € 3701,- tot € 6103,- (schaal 11-12)
Contractvorm: bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband 

Jouw werk   

Je bent het eerste aanspreekpunt voor wonen, zowel intern en bestuurlijk als voor onze externe partners. Hierin heb je een focus op de woningbouwprogrammering en advisering over ruimtelijke initiatieven. Je adviseert op complexe beleidsplannen op het gebied van wonen die zowel programmabepalend als programma-overstijgend zijn, met als doel om de beoogde prestaties en effecten uit de programmabegroting te realiseren. Het taakveld Wonen maakt onderdeel uit van het programma Ruimtelijke Ontwikkeling. 
 
Je signaleert en analyseert ontwikkelingen en trends en maakt inzichtelijke welke consequenties deze hebben voor de gemeente. Samen met je collega's zorg je ervoor dat de inhoudelijke kaders worden opgesteld, aan politieke wensen en eisen voldoen en om in te spelen op soms sterk tegengestelde belangen. De coördinatie vanuit wonen en de afstemming binnen het programma Ruimtelijke Ontwikkeling en de overige programma’s ligt bij jou. Tot slot vervul je een belangrijke rol in (boven)regionale samenwerkingsverbanden waar Deventer aan deelneemt.

Het team 

Team Beleid bestaat uit ongeveer 100 medewerkers; beleidsadviseurs, beleidsondersteuners en programmamanagers. Samen ontwikkelen zij beleid op diverse terreinen, waaronder Meedoen, Werk en Inkomen, Jeugd & Onderwijs, Economie, Kunst, Cultuur en Erfgoed, Ruimtelijke Ontwikkeling, Milieu en Duurzaamheid, Energietransitie en Veiligheid. Het delen van kennis, inzichten en ervaringen resulteert in meer draagvlak, een optimale samenwerking en uiteindelijk passend beleid voor de inwoners en organisaties van de gemeente Deventer. 

Over jou  

Wij zoeken een ervaren adviseur die goed is in het maken van een analyse en werkt aan gedegen oplossingen. In deze rol is het belangrijk dat jij communicatief vaardig bent: je schakelt gemakkelijk met veel verschillende partijen en bent concreet en helder in je advies. Omdat je met veel verschillende partijen en belangen te maken hebt, is het belangrijk dat je in jouw adviesrol stevig in je schoenen staat, maar dat je ook in staat bent mee te bewegen als dat nodig is. Om goed te kunnen adviseren spelen vaardigheden zoals luisteren, samenwerken en overtuigen een rol. Daarnaast ben je in staat om algemene informatie of trends rondom wonen te volgen en ook om te zetten naar kansen voor de stad en gemeente. 

Jouw ervaring  

Je beschikt over:  

  • een relevante afgeronde hbo/wo opleiding bijvoorbeeld Planologie, Sociale Geografie of Bestuurskunde; 
  • meerdere jaren ervaring op het beleidsterrein van Wonen (en/of aanverwante thema's). Bij voorkeur heb je minimaal 5 jaar ervaring als adviseur wonen bij een gemeente (of woningcorporatie);
  • kennis van volkshuisvestelijke wet- en regelgeving zoals de Woningwet en Huisvestingswet;
  • een aantoonbare, succesvolle, ervaring met project- en procesmatig werken.

Ons aanbod  

Hebben wij je interesse gewekt? Dit bieden wij jou: 

  • goede faciliteiten voor thuiswerken;
  • een individueel keuzebudget van 17,05%. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld fiscale uitruil woon-werk verkeer, aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten;  
  • een regeling betaald ouderschapsverlof;
  • pensioenopbouw bij het ABP.

Daarom kiezen voor Deventer  

Werken voor Deventer. Stad om van te houden. Historische Hanzestad aan de IJssel. Voor een organisatie waar je gestimuleerd wordt het beste in jezelf naar boven te halen. Wij zijn authentiek en groeien mee met de uitdagingen en ontwikkelingen in de gemeente. Daar werken 800 collega's elke dag met energie aan. Dit doen wij graag samen met onze inwoners en ondernemers. 

Lijkt het je wat? Neem snel contact op!   

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Henk Martijn Schuldink (Teammanager Beleid) via 06 - 41 50 14 90.

We hanteren voor de vacature geen sollicitatiedeadline. Heb je interesse? Reageer dan snel! We bekijken continu onze binnenkomende sollicitanten. We geven je zo spoedig mogelijk een reactie. Solliciteren kan via het digitale sollicitatieformulier.  

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.