Werken voor Deventer

Junior adviseur leefomgeving

We zoeken voor ons team PRO een junior adviseur leefomgeving. Heb jij de drive om elke dag de fysieke leefomgeving in Deventer prettiger, mooier en duurzamer te maken? En kunnen projectleiders bij jou terecht voor civieltechnische vraagstukken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Opleidingsniveau: hbo  
Aantal uren: 32 -36 uur
Vakgebied: civiele techniek  
Salarisindicatie: €2581 (aanloopschaal 8) tot €4208 (schaal 9) 
Contractvorm: bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband 

De inrichting en herinrichting van de gemeente Deventer brengen diverse civiele uitdagingen met zich mee. En hier speel jij een belangrijke rol in als junior adviseur leefomgeving. Je gaat meehelpen aan een veilige, duurzame infrastructuur met aandacht voor initiatieven op het gebied van de digitale stad, energietransitie, klimaatadaptatie en circulariteit. Je adviseert projectleiders en beheerders over civieltechnische vraagstukken. Dit kunnen vraagstukken zijn over technische aspecten van (her)inrichting van woonwijken, straten, wegen en pleinen, kunstwerken zoals verharding, riolering, inpassing van groen, water of de ondergrondse infrastructuur. Je bent het aanspreekpunt voor externe bureaus die tekeningen en bestekken maken. Ook adviseer je de projectleider bij aanbestedingskeuzes. De projectleider komt bij jou om te sparren over vraagstukken en om jouw advies in te winnen. Je stelt de planning op van de projecten en uiteraard bezoek je de werklocaties. In een historische stad als Deventer is dat natuurlijk een leuk onderdeel van je werk! 

De afwisseling aan projectleiders geeft veel dynamiek aan je werk. Je bent betrokken bij projecten zoals de Tuinen van Zandweerd, het bouwrijp maken van Lebuinuspleinen of/en de herinrichting van de Havezatelaan. Het leuke aan deze functie is dat je je eigen bijdrage terugziet in de stad. Samen met jouw collega's werk je aan de ruimtelijke ontwikkeling van Deventer. Het werk is gevarieerd en uitdagend. Voor jouw werk heb je ook contact met inwoners die betrokken zijn bij de wijk. Bekijk de video voor een impressie van het team.

Over jou  

Heb je net je studie afgerond of heb je 1 tot 3 jaar ervaring, dan is deze functie op jouw lijf geschreven. Bij ons krijg je alle tijd en ruimte om door te groeien en jezelf ontwikkelen in jouw expertise. Het is belangrijk dat je het leuk vindt advies te geven. En dat je het prettig vindt om de projectleiders in hun werk te ontzorgen. Je staat stevig in je schoenen en je bent in staat anderen van jouw advies overtuigen. De afwisseling in locatie en collega's geven jou energie! Je bent een teamplayer en ook goed in staat zelfstandig te werken. 

Jouw ervaring  

Je beschikt over:  

  • een hbo-opleiding civiele techniek;
  • 1 tot 3 jaar ervaring als adviseur bij een adviesbureau of een overheidsorganisatie waar infraprojecten worden uitgevoerd;
  • kennis van Microsoft Project is een pré. 

Het team  

Bij het team PRO (Projecten Realisatie en Ontwikkeling) werken ruim 100 experts op het gebied van project- en procesmanagement. Het team bestaat uit programmamanagers, projectmanagers, projectleiders, planeconomen, juristen, juridisch planologen, makelaars, civieltechnisch adviseurs, directievoerders en toezichthouders, projectassistenten. We werken in de volle breedte van het ruimtelijke fysieke domein (gebiedsontwikkeling, infra, bereikbaarheid) en verzorgen ook projectmanagement in het sociaal/maatschappelijk en ict domein. In ons relatief jong team werken allemaal enthousiaste mensen die zichzelf en ons team elke dag een stukje beter maken. Ook in tijden van thuiswerken vinden we verbinding heel belangrijk. Tijdens je inwerkperiode en daarna zien we je dan ook graag regelmatig op kantoor. 

Ons aanbod  

Hebben wij je interesse gewekt? Dit bieden wij jou: 

  • ruimte voor persoonlijke ontwikkeling met de mogelijkheid om opleidingen op maat volgen bij onze eigen Deventer School; 
  • goede doorgroeimogelijkheden naar andere functies binnen de gemeente Deventer. 
  • een individueel keuzebudget van 17,05%. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld fiscale uitruil woon-werk verkeer, aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten;
  • een regeling betaald ouderschapsverlof; 
  • goede faciliteiten en vergoeding voor thuiswerken;
  • pensioenopbouw bij het ABP.

Daarom kiezen voor Deventer  

Werken voor Deventer. Stad om van te houden. Historische Hanzestad aan de IJssel. Voor een organisatie waar je gestimuleerd wordt het beste in jezelf naar boven te halen. Wij zijn authentiek en groeien mee met de uitdagingen en ontwikkelingen in de gemeente. Daar werken 800 collega's elke dag met energie aan. Dit doen wij graag samen met onze inwoners en ondernemers. 

Lijkt het je wat? Neem snel contact op!   

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Remco Brandwacht via het telefoonnummer: 06 - 13 84 42 54.  We bekijken voortdurend de binnenkomende sollicitaties. We geven je zo spoedig mogelijk een reactie! Solliciteren kan door je interesse kenbaar te maken via het digitale sollicitatieformulier.   

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.