Werken voor Deventer

Beleidsadviseur Bereikbaarheid

Jij werkt aan belangrijke verkeers- en vervoerprojecten zoals de ontsluiting van de Poort van Deventer en duurzame mobiliteit. Ook lever je een inhoudelijke bijdrage aan visies, bestemmingsplannen en andere beleidsplannen op lokaal en regionaal niveau.

Opleidingsniveau: hbo/wo 
Aantal uren: 32 -36 uur 
Vakgebied: beleid, verkeer- en vervoer 
Salarisindicatie: € 3090,-  tot € 5372,- 
Contractvorm: bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband 

 

Jouw werk 

Je werkt aan verschillende projecten en levert een inhoudelijke bijdrage aan visies, bestemmingsplannen en andere beleidsplannen op lokaal en regionaal niveau. Je stemt af met collega’s uit verschillende teams op het gebied van duurzaamheid, ruimtelijke ontwikkeling, economie, beheer en onderhoud. Projecten waar je een bijdrage aan levert zijn bijvoorbeeld de ontsluiting van de Poort van Deventer, waardoor de stad beter bereikbaar blijft. Ook hou je je bezig met duurzame mobiliteit zoals de regulering van deelvoertuigen. Je onderhoudt het externe netwerk van bewoners en bedrijven. Je denkt en handelt vanuit de gedachte van participatie en samenwerking. Je bent voor de organisatie vraagbaak op jouw vakgebied. Je werkt in een dynamische, multidisciplinaire omgeving en met een ‘integrale’ bril op, waarbij je oog hebt voor zowel interne als externe belangen. Je adviseert het gemeentebestuur op het gebied van verkeers- en vervoerbeleid. 

 

Over jou  

Je oefent op diplomatieke wijze invloed uit te oefenen op het verkeers- en vervoerbeleid. Je hebt visie en oog voor nieuwe ontwikkelingen, ziet kansen en bent resultaatgericht. Je bent een omgevingsbewuste en politiek sensitieve netwerker, die zich thuis voelt in de rol van beleidsadviseur en regisseur. Daarnaast ben je communicatief vaardig in het vertalen van politiek/bestuurlijke afwegingen en het overbrengen hiervan aan collega’s en bewoners. Je schrijft heldere (beleids)stukken over soms complexe vraagstukken en kunt deze presenteren voor verschillende typen publiek. Je zoekt samenwerking en gaat uit van de meerwaarde van een integrale en (soms)gebiedsgerichte aanpak.  

 

Jouw ervaring  

Je beschikt over:  

  • een afgeronde HBO/WO opleiding, bij voorkeur in de richting verkeer en vervoer;  
  • bij voorkeur minimaal drie jaar relevante werkervaring op dit vakgebied.

 

Het team  

De vraagstukken van nu en morgen vragen om integraliteit, samenhang en om professionals die uitwisselen óver hun inhoudelijke expertise heen. Om hier de optimale context voor te maken is alle beleidsontwikkeling binnen de gemeente Deventer samengebracht in één team: team Beleid. Deventer is een moderne en snel schakelende gemeentelijke organisatie met de blik naar buiten en een focus op het realiseren van ondernemers- en inwonerstevredenheid. De directieraad stuurt op één organisatie, met medewerkers die met plezier werken aan de Deventer vraagstukken. Een organisatie waarin we integraal werken, over team-, domein- en organisatiegrenzen heen. We werken samen volgens onze kernwaarden Zorgzaam, Open, Verantwoordelijk en Durf. 

 

Ons aanbod

Hebben wij je interesse gewekt? Dit bieden wij jou: 

  • goede faciliteiten voor thuiswerken;
  • een individueel keuzebudget van 17,05%. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld fiscale uitruil woon-werk verkeer, aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten;  
  • een regeling betaald ouderschapsverlof;  
  • pensioenopbouw bij het ABP.

 

We werken flexibel  

We kiezen op basis van ons werk wat een handige werkplek is. Soms is dat kantoor, een andere keer thuis, maar ook op locatie in de wijk, bij bewoners, organisaties of partners. We behouden het goede van thuiswerken en brengen dit in balans met werken op kantoor of een andere locatie. Dit noemen we toekomstgericht werken: we willen met plezier, veilig, in balans en effectief werken. 

 

Daarom kiezen voor Deventer  

Werken voor Deventer. Stad om van te houden. Historische Hanzestad aan de IJssel. Voor een organisatie waar je gestimuleerd wordt het beste in jezelf naar boven te halen. Wij zijn authentiek en groeien mee met de uitdagingen en ontwikkelingen in de gemeente. Daar werken 800 collega's elke dag met energie aan. Dit doen wij graag samen met onze inwoners en ondernemers. 

 

Lijkt het je wat? Neem snel contact op!   

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Henk Martijn Schuldink (Teammanager Beleid) via het telefoonnummer: 06 - 41 50 14 90. Solliciteren kan door jouw belangstelling kenbaar te maken via het digitale sollicitatieformulier. We beoordelen voortdurend de sollicitaties en we geven je zo snel mogelijk een reactie!  

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.