Werken voor Deventer

Jeffrey Mooibroek (Functioneel Beheerder Moderne Werkplek)

Jeffrey Mooibroek werkt als Functioneel Beheerder Moderne Werkplek bij de DOWR-I (samenwerking van de gemeente Deventer, Raalte en Olst-Wijhe) “een afwisselende en uitdagende functie!”, aldus Jeffrey.

De IT-ontwikkelingen gaan razendsnel en de wensen en behoeften op het gebied van de moderne werkplek binnen de gemeentes Deventer, Olst-Wijhe en Raalte blijven groeien. Jeffrey zorgt ervoor dat collega's kunnen werken met de diverse applicaties en hij geeft advies over de mogelijkheden. Het is een functie met groeiperspectief in een team waar samenwerken belangrijk is.

Het oplossen van meldingen is een belangrijke taak

Jeffrey begint zijn werkdag met het checken van meldingen en mails. “Dit doe ik graag voordat andere collega’s zijn begonnen omdat ik dan alles kan afwerken voor er weer nieuwe meldingen binnenkomen”. Dit kunnen verschillende vragen zijn: vragen over de inrichting van een nieuwe werkomgeving op SharePoint tot vragen over de beveiliging van Microsoft Teams tijdens besloten vergaderingen. “Ik pak de meldingen op die meer uitzoekwerk vergen. Hiervoor raadpleeg ik collega’s of ik zoek op internet hoe ik bepaalde functionaliteiten van een applicatie kan laten werken. Hierdoor ontwikkel ik mijn kennis en expertise op het gebied van ICT”. Nadat Jeffrey de eerste meldingen en mails heeft opgepakt, sluit hij aan bij het dagelijkse overleg met zijn twee directe collega’s. In dit overleg worden vragen en projecten besproken.

Je moet de vraag achter de vraag achterhalen

“De projecten waar ik aan werk variëren van complexe vraagstukken tot simpele vragen. “In mijn werk heb ik te maken met zowel gevorderde gebruikers als gebruikers die minder bekwaam zijn met systemen. Het is belangrijk dat je goed overweg kan met iedere collega en dat je de vraag achter de vraag achterhaalt”. Elke vraag en melding brengt weer een unieke situatie met zich mee. Jeffrey vindt het belangrijk dat je als Functioneel Beheerder Moderne Werkplek goed weet wat er van je wordt verwacht en dat je situaties kunt begrijpen, verwoorden en kan omzetten in daden. Als functioneel beheerder bij de gemeente Deventer denk je aan een duurzame oplossing voor de lange termijn. “Hiervoor is het soms nodig om trainingen te geven aan een grotere groep gebruikers zodat zij zelfstandig verder kunnen na een nieuwe update in het systeem”.

Innovatie en bijhouden van trends is een must

“Empathie, stressbestendig en goed kunnen samenwerken zijn belangrijke kwaliteiten die je nodig hebt in dit werk, Verder willen we bij de gemeente Deventer graag dingen anders doen en innoveren”. Daarom is het belangrijk dat je het als functioneel beheerder Moderne Werkplek leuk vindt om je te verdiepen in trends en dat je op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen. Zo komen we verder als organisatie en kunnen we de inwoners, ondernemers en bedrijven van gemeente Deventer nog beter van dienst zijn.

Lijkt dit je ook interessant? We hebben doorlopend vacatures als functioneel beheerder. Houd onze website in de gaten of meld je aan voor de vacaturenieuwsbrief.