Ertugrul Kurtulus (Diversionist Belastingen)

Mijn naam is Ertugrul Kurtulus, ik ben 27 jaar en werk sinds 2018 als medewerker WOZ-belastingen bij de gemeente Deventer.
Ik heb de opleidingen vestigingsmanager groothandel en Bedrijfskunde, Management, Economie en Recht gevolgd. Voordat ik bij de gemeente werkte heb ik onder andere gewerkt als fraudedeskundige bij het UWV en adviseur landbouwbeleid bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
Hoe ben je bij de gemeente Deventer terecht gekomen?
Ik heb mijn afstudeeropdracht bij de gemeente Deventer gedaan bij team Kennis en Verkenning/Team Vergunningen. Later ben ik via de wervingscampagne ‘Zin in gezeik’ weer opnieuw in contact gekomen met de gemeente Deventer, Team Belastingen. Voordat ik in dienst kwam, heb ik een verkenningsopdracht gedaan als een soort assessment.
Wat doe je bij de gemeente Deventer?
Ik ben voornamelijk bezig met de marktanalyse van woningen. Samen met mijn collega’s bepaal ik de waarde van woningen voor de gemeentes Deventer, Olst-Wijhe en Raalte. Daarnaast houd ik mij onder andere bezig met afvalstoffenheffing, rioolheffing en de OZB. Binnen ons team heeft iedereen zijn eigen specialisatie.
Ook de WOZ-bezwaren handel ik af. Mensen die het niet eens zijn met de WOZ-waarde maken formeel bezwaar. Een deel van deze bezwaren komt bij mij terecht. Tenslotte ben ik ook projectleider van het project ‘M3 naar M2’. Momenteel wordt de WOZ-waarde bepaald op basis van de inhoud van een woning. Ons doel is om voor 2021 alle woningen te beoordelen op gebruiksoppervlakte. Als projectleider zorg ik dat alle woningen in ons systeem voorzien zijn van gebruiksoppervlakte.
Waarom werk je graag voor de gemeente Deventer?
Binnen mijn werk vind ik het leuk om nieuwe dingen uit te proberen en krijg ik ook de kans om verschillende rollen te bekleden en mezelf te ontwikkelen. Je kunt daarbij gebruik maken van de Deventer School. Hier kun je cursussen of opleidingen volgen om talenten te ontwikkelen. Persoonlijke ontwikkeling vinden ze bij de gemeente Deventer erg belangrijk. Daarnaast is niks zo mooi als werken voor je eigen stad als geboren en getogen Deventenaar!
Wat is het leukste aan werken bij de gemeente Deventer?
Het leukste vind ik om gebieden taxatie technisch te analyseren en te kijken waarom de woningen in het ene gebied meer opbrengen als een ander gebied. Wat zijn hierin belangrijke factoren? Om dan vervolgens te kijken waar de trend zit. Het leiden van het project ‘M3 naar M2’ vind ik ook een leuke uitdaging, waarbij je vooral het budget, de bezetting, de tijd en de kwaliteit in de gaten moet houden.
Hoe is de werksfeer?
De werksfeer is heel informeel. Je kunt iedereen benaderen. We werken niet allemaal op ons eigen eiland, maar zitten nu ook letterlijk in een open ruimte waardoor je makkelijk naar elkaar toe kunt lopen.
Wat is je grootste uitdaging in je werk?
Een goede planning maken. Je krijgt veel vrijheid, maar je hebt daarnaast ook een stuk verantwoordelijkheid. Die vrijheid kan tegelijkertijd ook een valkuil zijn.
