Ertugrul

Ertugrul werkt sinds 2018 als medewerker WOZ-belastingen bij de gemeente Deventer. "Je krijgt veel vrijheid, maar je hebt daarnaast ook een stuk verantwoordelijkheid."

"Ik heb de opleidingen Vestigingsmanager Groothandel en Bedrijfskunde, Management, Economie en Recht gevolgd. Voordat ik bij de gemeente werkte heb ik onder andere gewerkt als fraudedeskundige bij het UWV en adviseur landbouwbeleid bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

 

Ik heb mijn afstudeeropdracht bij de gemeente Deventer gedaan

Later ben ik via de wervingscampagne ‘Zin in Gezeik’ weer opnieuw in contact gekomen met de gemeente, bij Team Belastingen. Voordat ik in dienst kwam, heb ik een verkenningsopdracht gedaan als een soort assessment.

Binnen ons team heeft iedereen zijn eigen specialisatie. Ik ben voornamelijk bezig met de marktanalyse van woningen. Samen met mijn collega’s bepaal ik de waarde van woningen voor de gemeentes Deventer, Olst-Wijhe en Raalte. Daarnaast houd ik mij onder andere bezig met afvalstoffenheffing, rioolheffing en de OZB. Ook de WOZ-bezwaren handel ik af. Mensen die het niet eens zijn met de WOZ-waarde maken formeel bezwaar. Een deel van deze bezwaren komt bij mij terecht. 

 

Binnen mijn werk vind ik het leuk om nieuwe dingen uit te proberen

Ik krijg ook de kans om verschillende rollen te bekleden en mezelf te ontwikkelen. Je kunt daarbij gebruik maken van de Academie. Hier kun je cursussen of opleidingen volgen om je talenten te ontwikkelen. Persoonlijke ontwikkeling is bij de gemeente Deventer erg belangrijk. Daarnaast is niks zo mooi als werken voor je eigen stad als geboren en getogen Deventenaar!

Het leukste aan werken bij de gemeente Deventer vind ik om gebieden taxatietechnisch te analyseren en te kijken waarom de woningen in het ene gebied meer opbrengen als een ander gebied. Wat zijn hierin belangrijke factoren? Om dan vervolgens te kijken waar de trend zit. De werksfeer is heel informeel. Je kunt iedereen benaderen. We werken niet allemaal op ons eigen eiland, maar zitten nu ook letterlijk in een open ruimte waardoor je makkelijk naar elkaar toe kunt lopen. 

Mijn grootste uitdaging in het werk is het maken van een goede planning. Je krijgt veel vrijheid, maar je hebt daarnaast ook een stuk verantwoordelijkheid. Die vrijheid kan tegelijkertijd ook een valkuil zijn."